Till innehållet

Heinätie 7

Helsinki, Töyrynummi

omakotitalo 1957 , 1. krs: eteinen, k, ruokas, oh, wc. 2. krs: 2 mh, ullakkotilat. Kellarikrs: talouskellari, pukuh, pesuh, s, tekninen tila, var ja autotalli

Byggd
1957
Ytarea
100 m²
Skuldfritt pris
338 000 €

Beskrivning av objektet

Lämminhenkinen, kuntotarkastettu omakotitalo Töyrynummella 672 m2 kadunvarsitontilla. Kauniin keltainen, ryhdikäs rintamamiestalotyyppinen omakotitalo odottaa uutta talonpitäjää. Talo on valmistunut vuonna 1957. Uusi omistaja tulee olemaan vasta kolmas talon historiassa: täällä on viihdytty! Kunnostuksia on tehty säännöllisesti ja seuraava omistaja saakin asuttavakseen talon, jonka kanssa on hyvä jatkaa! Tilat kolmessa kerroksessa suovat asumiselle mukavat puitteet. Huomio kiinnittyy nopeasti taloon tulevaan kauniiseen luonnonvaloon: isoja ikkunoita on talon joka sivulla. Olohuoneen Kerman Saven varaava kaakelitakka levittää talviaikaan kodikasta lämpöä koko keskikerrokseen. Sisätiloissa on säilytetty aitoa alkuperäistä henkeä: yläkerran porraskäytävän kauniit sormipaneelit soisi seuraavankin säilyttävän! Taloon nousevat kauniit portaat, joiden päässä on viihtyisä kuisti kesäpäivän joutohetkiin. Ensimmäisen kerroksen keittiön viereisen ison huoneen käyttötarkoitusta voi muuttaa tarpeen mukaan: olisiko siinä ruokasali, kirjasto vai makuuhuone? Olohuone on upean avara, joten iso ruokapöytä mahtuu sinnekin. Keittiöön taas mahtuu vaivatta pienempi arkiruokapöytä. Yläkerran vastakkaisissa päädyissä on makuuhuoneet. Säilytystiloja talosta ei puutu. Joka puolella on komeroita ja yläkerran vinttitiloja on muutettu osin lämpimiksi säilytystiloiksi. Kellarikerroksessa on talouskellari ja saunaosasto. Saunassa on puukiuas. Teknisessä tilassa lämmöntuottajana on nykyaikainen ilmavesilämpöpumppu. Varastona toimivaan autotalliin on käynti ulkokautta. Töyrynummen rauhallinen asuinalue on perheiden suosiossa. Lähistöllä kävelyetäisyydellä on peruskoulu, useita päiväkoteja sekä Tapanilan kirjasto. Lähikaupat ovat puolen kilometrin säteellä, ja bussi tulee lähelle. Tammistossa on iso ruokakauppa, Malmilla kattavat palvelut ja Jumboon tai lentokentälle tästä ajat nopeasti. Asumisen palvelut Porttipuistossa sekä Helsinki Outlet ovat myös pienen ajomatkan päässä. Ulkoilua ja liikuntaa rakastava ihastuu Vantaanjokivarren upeisiin lenkkimaastoihin sekä Tapanilan Erän liikuntakeskukseen. Kiinteistö on mahdollista ostaa kokonaisuutena hintaan 495 000 euroa tai talo 672 m2 tontilla hintaan 338 000 euroa ja takatontti 726 m2 hintaan 172 000 euroa. Myynti ja esittelyt: Anne Korkeakoski Kiinteistönvälittäjä, LKV 040 934 1111 anne.korkeakoski@spkoti.fi

Grundläggande information

Destinationsnummer
20712728
Läge
Heinätie 7, 00730 Helsinki
Typ
omakotitalo
Lägenhetsbeskrivning
1. krs: eteinen, k, ruokas, oh, wc. 2. krs: 2 mh, ullakkotilat. Kellarikrs: talouskellari, pukuh, pesuh, s, tekninen tila, var ja autotalli
Antal rum
4 Rum
Boendeytans areal
100 m²
Övriga utrymmen
66 m²
Total areal
166 m²
Ytterligare information om ytan
24.11.1955 vahvistetun pääpiirustuksen mukaan huoneistoalat: -1. krs 66 m2 ja 2. krs 34 m2. Piirustuksissa ilmoitettu rakennuksen ala on n. 73 m2 ulkoseinien mukaan, jolloin kellarikerroksen pinta-ala on suunnilleen sama kuin ensimmäisen kerroksen eli n. 66 m2. Helsingin kaupungin epävirallisen rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan talon huoneistoala on 100 m2 ja rakennusoikeudellinen kerrosala 190 m2. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat tämän ikäisessä rakennuksessa poiketa nykystandardin mukaan mitattavista pinta-aloista puoleen tai toiseen.
Antal våningar
1+1,5
År av konstruktion
1957
Färdigställandeår
1957
Blir ledigt
sopimuksen mukaan

Priser och kostnader

Hintatiedot

Säljande pris
338 000,00 €
Skuldfritt pris
338 000,00 €
Pris per kvadratmeter
3 380,00 €/m²

Muut maksut

Sähkölämmityskulut
205 €/kk
Fastighetsskatt
896,83 €/2024 €
Mer information om avgifter
Sähkönkulutustieto on koko vuodelta 2023 sisältäen sekä käyttösähkön että lämmityssähkön. Talossa on asunut 1-2 henkilöä vuoden aikana. Sähkönkulutus riippuu perheen koosta ja kulutustottumuksista. Kulutusmaksussa lämmityksen osalta tulee huomioida, että takkaa on käytetty lämmittämiseen. Kadunhoitomaksun arvio n. 100 e/vuosi koko tontin osalta. https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kunnossapito/katujen-kunnossapito/kiinteistonomistajien-vastuut-ja-ohjeet-katujen-hoidosta/kunnossapitomaksu Ostajalle tulevat vuosittaiset kulut jätehuollosta (https://www.hsy.fi), kiinteistöverosta (https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/asuminen/kiinteistovero/nain-vero-muodostuu/) sekä vakuutuksista. Ilmoitettu kiinteistövero on koko kiinteistön (tontti ja talo) vero. Käyttö- ja jätevesimaksut perustuvat Helsingin Veden tariffeihin ja niistä saa lisätietoa www.hsy.fi. Voit arvioida vuosittaisen vesimaksusi suuruutta vesimaksulaskurin avulla. Vesimaksulaskuri löytyy osoitteesta hsy.fi/vesimaksulaskuri Kun käytät kiinteistöä lainan vakuutena, haet kiinnitystä/kiinnityksiä Maanmittauslaitokselta joko itse tai pankkisi voi hoitaa hakemisen puolestasi. Kiinnityksen vahvistamisen hinta on 44 euroa/kiinnitys. Pankin asiointikulusta saat tiedon pankiltasi. Varainsiirtovero on 3 % kauppahinnasta. Kiinteistön kaupassa varainsiirtoveroilmoitus ja veron maksu suoritetaan Verohallinnon OmaVero -palvelussa ennen kuin haet lainhuutoa; veron täytyy siis olla maksettuna lainhuutoa haettaessa. Lainhuutoa täytyy hakea kuuden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta. Lainhuuto maksaa 161 e ja siitä vastaa ostaja. Kaupanvahvistuskustannuksesta 160 euroa vastaavat kaupan osapuolet puoliksi. Etu- ja takatontin välille tehdään rasitesopimus, jolla sovitaan tie-, johto- ja jäterasitteista. Kustannus/rasite on 260 euroa ja tulee sille, jota rasite palvelee.

Ytterligare information om bostaden

I bostaden ingår
oma sauna, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni, tien käyttöön liittyvä oikeus
Mer information 2
keskuspölynimuri, lämminvesivaraaja, jätesäiliö
Energiklass
C2018
Ytterligare energiklassinformation
Voimassa 2034 saakka.
Allmänt skick
tyydyttävä
Mer information om skick
Oleellisimmat havainnot ja korjaustarpeet kuntotarkastusraportin mukaan: 1. Saunan ja pesuhuoneen peruskorjaukseen tulee varautua 0-3 vuoden kuluessa. Pintarakenteita uusittaessa tulee tarkastaa taustarakenteiden kunto ja uusia ne tarvittaessa riittävässä laajuudessa. 2. Vesijohtojen tekninen käyttöikä on päättynyt, joten niiden uusimiseen tulee varautua. 3.Talon sähköjärjestelmien tarkastuksen yhteydessä tulee poistaa tarpeettomat keskukset ja sähköasennukset ja tarkastaa sulakemerkinnät ja täydentää ne puuttuvilta osin -> sähkömies on käynyt kuntotarkastuksen jälkeen tarkastamassa keskukset eikä käytöstä poistetuissa keskuksissa ollut vaaraa aiheuttavia kytkentöjä. 4. Autotallin tukimuurien liityntöjen kunnostaminen, ulko-oven uusiminen tai korvaus seinärakenteella ja sopivan käyttötarkoituksen mukaisella ovella. 5. Savupiipun ja vesikatteen liittymiskohdan tiiviste osin irronnut -> korjattu kuntotarkastuksen jälkeen 6. Vesikatteen pinnoite osin kulunut mutta kattolevyissä ei havaittu rikkoutumisia, joten pinnoitteen uusimisella rakenteen elinkaarta voidaan jatkaa. 7. Kellariin johtavien portaiden alle rajoittuvan talouskellarin ulkopuolella on osittain maanpinnan alla oleva erillinen ulkovarasto, jonka lattialle kerääntyy joka kevät sulamisvettä, joka kuivuu itsestään maan pintakerrosten sulamisen jälkeen. 8. Muut pienemmät korjaus- ja kunnossapitosuositukset on kerrottu kuntotarkastusraportin toimenpideosassa.
Värmesystem
ilmavesilämpöpumppu, muu
Eldstad
takka
Ytterligare information om uppvärmningssystemet
Jäspi Pikkuwatti PW13 sähkökattila
Ventilation
painovoimainen, muu
Vattenledning
kunnan
Avlopp
kunnan
Anslutningar som övergår
Vesiliittymä
Utförda renoveringar
2000-luvun vaihde: kellarikerroksen pukuhuone, pesuhuone ja sauna remontoitu omatoimisesti, vedeneristyksestä ei ole tietoa. 3/2004 Takan uusiminen, Kerman Savi, Timurak Oy 2004 Rikkoutuneen savupiipun korjaus ja hormiputken asennus, Piippumestarit Oy 2006 Sähköpääkeskuksen uusinta, vesivaraaja ja Jäspi sähkökattila 2007 Kellarin polttoöljysäiliön puhdistus, kuivaus ja käytöstäpoisto 2010 Yläkerran ullakkotilojen ja makuuhuoneiden remontit 2011 Vesikate huollettu ja pinnoitettu pintamestarit -menetelmällä 2011 Julkisivujen pesu ja maalaus omatoimisesti 2015 Talokaivo ja viemäriliityntää kunnostettu 2018 Sokkelin pintakäsittely ja maalaus omatoimisesti 2018 Asuinkerrosten ikkunat vaihdettu, Uudenmaan ikkunapalvelu Oy 7/2018 Ilmavesilämpöpumpun asennus, LVI ja rakennustekniikka Marko Rantanen Oy 2018 Piipunhatun asennus 2020 Ulko-ovi uusittu 2022 Wc-istuin uusittu 10/2022 Viemäreiden sukitus (poislukien autotallin viemäri, joka tukittu): 1. Tuuletusputki katolle 2. Keittiön altaan haara 3. Vessan altaan haara 4. Vessan pöntön haara 5. Pesuhuoneen lattiakaivon haara ja kaivon saneeraus 6. Tonttiviemäri kunnalle asti 4/2023 Nuohous, Cervi-talotekniikka 4/2024 Savupiipun ja vesikatteen väliset irronneet tiivisteet korjattiin. Sähkömies kävi tarkastamassa käytöstä poistetun sähkökeskuksen turvallisuuden->on kunnossa.
Övriga uppgifter av betydelse för köpet
Omakotitalokiinteistön voit jättää halutessasi tilamuotoiseksi. Mikäli jossain vaiheessa teet remonttia, joka vaatii rakennusluvan, etutontti voidaan siinä vaiheessa rekisteröidä kiinteistörekisterin pitäjän päätöksellä (tällä hetkellä hinta 450 euroa).

Utrymmen och material

Byggnads- och ytmaterial
puu, betoni
Rakennusmateriaali: Kellarin lattiarakenteena maanvarainen betonilaatta, kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjana betonilaatta ja ensimmäisen ja toisen kerroksen välipohja puurakenteinen. Kellarin seinät perusmuuri, talon runko puurakenteinen ulkovuorilaudoituksin.
Väggmaterial
Tapetti
Golvmaterial
Parketti
Taktyp
Harjakatto
Takmaterial
Kuitusementtikate
Beskrivning av vardagsrummet
Olohuoneessa varaava kaakelitakka.
Vardagsrumsgolv
parketti
Vardagsrumsväggar
tapetti
Köksnivåer
laminaatti
Köksgolv
muovi
Köksväggar
maalattu, osalaatoitus
Köksutrustning
astianpesukone, liesituuletin / suodatin
Spis
sähköliesi
Kylskåp och frys
jääkaappi/pakastin
Antal sovrum
3
Sovrumsgolv
parketti
Sovrumsvägg
tapetti
Beskrivning av badrummet
Pesuhuoneessa kaksi yläikkunaa.
Badrumsgolv
laatta
Badrumsväggar
kaakeli
Badrumsutrustning
suihkuseinä, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, suihku, peili
Beskrivning av toaletten
Yläkerrassa tilavaraus toiselle wc:lle.
Toalettgolv
laatta
Toalettväggar
kaakeli
Toalettutrustning
bidee-suihku
Antal toaletter
1
Beskrivning av bastun
Saunassa ikkuna.
Bastugolv
laatta
Bastuväggar
puu
Typ av bastuugn
puukiuas
Beskrivning av övriga förvaringsutrymmen
vaatehuone, vinttikomero, ullakko, kylmäkellarikomero, muu erillinen varasto

Tomt och planläggning

Tomtens storlek
672 m²
Tontin tehokkuusluku
0.2
Tomtens byggnadsrättsyta
134 m²
Typ av tomt
Tasamaatontti
Fastighetsnummer
91-429-9-316 Kaunisto
Ägande av tomten
oma
Lisätietoja tontista
Tasainen kadunvarsitontti. Myytävä omakotitalo on merkitty alueena 1 tonttijakoluonnoskarttaan. Tieoikeus takatontille kirjataan rasitteena Heinätieltä katsoen omakotitalon vasemmalta puolelta. Talon ja takatontin omistajat tekevät rasitteista sopimuksen, jossa sovitaan tien rakentamisesta, mahdollisesta puiden kaatamisesta, tien käytöstä, ylläpidosta, lumitöistä ym. sekä niihin liittyvistä kustannuksista, tien alle sijoitettavista johdoista, putkista, kaapeleista ym. muusta tekniikasta sekä niiden mahdollisen korjaamisen tielle aiheuttamasta kunnossapidosta ja sen vastuista. Tonttien omistajat sopivat myös yhteisesti postilaatikoiden ja jäteastioiden sijoittamisesta tien ja kadun kulmaukseen sekä niihin mahdollisesti liittyvistä yhteisistä kustannuksista. Rasitesopimus allekirjoitetaan kaupan yhteydessä. Rasitteiden perustaminen maksaa 260 euroa/rasite ja kustannus jakaantuu sen mukaan, ketä rasite palvelee. Kiinteistöä rasittaa Helen Sähköverkko Oy:n oikeus voimansiirtolinjaan.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Planläggningsuppgifter om tomten

Asemakaava 8440. AO II Erillispientalojen korttelialue. Kerrosalan lisäksi saa rakentaa asuntojen ulkopuolisia talous- ja autosuojatiloja enintään 25 m2/asunto kuitenkin enintään 30 % asemakaavassa sallitusta asuntokerrosalasta sekä kylmää kuistitilaa, kasvihuonetta tms. enintään 10 % asemakaavassa sallitusta kerrosalasta. Lisätietoa kaavoituksesta kartta.hel.fi-aineistot-asemakaavahakemisto Helsingin kaupungin asemakaavoitus 09 310 1691.

Tjänster och trafikförbindelser

Tjänster
Lähikaupat n. 500 metrin säteellä: Alepa Kotinummentie 68 ja K-Market Töyrynummi Pertunpellontie 4. Tammistossa K-Citymarket ja Lidl. Jumbon kauppakeskuksessa laajat kaupalliset palvelut. Malmilla kauppakeskus Novassa Prisma ja K-Citymarket. Suutarilan terveysasema Suutarilantie 32. Tapanilan kirjasto Hiidenkiventie 21.
Ytterligare information om tjänsterna
Tapanilan Erän liikuntakeskus sekä Vantaanjokivarren mittavat lenkkipolut lähellä.
Transporter
Bussi 73 (Kottaraistien pysäkki). Juna Malmilta, Tapanilasta ja Puistolan asemalta.
Skolor
Suutarinkylän peruskoulu Töyrynummentie 8. Helsingin Medialukio Moisiontie 3.
Daghem
Kaskisavu Töyrynummentie 6. Kotinummi Kotinummentie 1. Himmeli Olkilyhteentie 17.

Lån för våra objekt smidigt via Sparbanken

Ansök om bostadslån hos Sparbanken utan nätbankskoder genom att fylla i e-ansökan om bostadslån.

Be om låneoffert

Den information som låneräknaren ger är riktgivande. Observera att uppgifterna om ditt slutliga lån kan avvika något från räknarens uppgifter.

Är du intresserad av detta objekt?

Fråga om mer information om detta objekt, bok en visningstid eller be mig om ett värderingsbesök i ditt eget hem.

*” anger obligatoriska fält

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Andra objekt