Till innehållet

Rauhanpuisto 4

Pori, Päärnäinen

omakotitalo 1925 , Alak: 3 mh, oh, ruokailu, k, apuk, eteinen, wc, ph/wc, s. Yläk: aula, mh, avoin ullakko

Byggd
1925
Ytarea
163 m²
Skuldfritt pris
159 000 €

Beskrivning av objektet

Sinulle, joka haluat asua omakotitalossa lähellä keskustaa. Tämä Päärnäisten kaupunginosassa sijaitseva, kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus odottaa uusia asukkaita. Vuonna 1925 rakennettu, 1930-luvulla laajennettu talo on osittain puurunkoinen ja osittain hirsirunkoinen rakennus. Olohuone-ruokailutilan lautalattiat kaakeliuuneineen sekä kaksi pönttöuunia makuuhuoneissa henkivät vanhan ajan tunnelmaa. Keittiön vieressä sijaitsevassa ns. apukeittiössä on tilaa arkiruokailulle. Kolmen makuuhuoneen lisäksi yläkerrasta löytyy iso huone, aula sekä paljon rakentamatonta tilaa. Täyskorkeaa kellaritilaa maalattialla on koko rakennuksen osalta. Alakerran reilu huonekorkeus tuo lisää asumisviihtyvyyttä. Vuosien varrella on tehty paljon remonttia. Mm. pesuhuone ja sauna on peruskorjattu 2015, alakerran ikkunat on uusittu vuonna 2010 vastaamaan rakennuksen kulttuurihistoriallista ominaispiirrettä. Lisäksi rakennuksen sähköjä, viemäreitä ja käyttövesiputkia on uusittu. Lähes kaikki alakerran ulkoseinät on lisälämmöneristetty. Neljä tulipesää tuo helpotusta lämmityskuluihin. Tästä saat upean kodin, jossa on tilaa isommallekin perheelle. Oma vehreä tontti. Pihapiirissa autokatos sekä vanha pihasaunarakennus, joka vaatii kunnostusta. TOP 3: * Idyllinen kokonaisuus * Tilaa isommallekin perheelle * Oma tontti vehreällä pihapiirillä Susanna Tiljander Kiinteistönvälittäjä LKV, rakennusinsinööri RI puh. 040 128 2153 susanna.tiljander@spkoti.fi @lkv_ri_susannatiljander Ps. Minun kauttani saat Aito Säästöpankista nopean yhteydenoton

Grundläggande information

Destinationsnummer
21804099
Läge
Rauhanpuisto 4, 28120 Pori
Typ
omakotitalo
Lägenhetsbeskrivning
Alak: 3 mh, oh, ruokailu, k, apuk, eteinen, wc, ph/wc, s. Yläk: aula, mh, avoin ullakko
Antal rum
6 Rum
Boendeytans areal
163 m²
Övriga utrymmen
52 m²
Total areal
215 m²
Ytterligare information om ytan
Asuintilojen pinta-ala: alakerta n. 132 m2 sekä yläkerta n. 31 m2 (lisäksi alle 160 cm korkeaa tilaa). Muut tilat: kylmä ullakko n. 52 m2 (lisäksi alle 160 cm korkeaa tilaa). Kellaritilaa, jossa maapohja n. 130 m2. Pinta-alatiedot on saatu myyjältä. DVV:n rakennustietorekisterin mukaan asuintilojen pinta-ala on 160 m2 ja kokonaisala 200 m2. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta.
Antal våningar
1
Antal boendevåningar
2
År av konstruktion
1925
Färdigställandeår
1925
Blir ledigt
muu ehto
Ytterligare information om när bostaden blir ledig
kuukausi kaupasta

Priser och kostnader

Skuldfritt pris
159 000,00 €
Säljande pris
159 000,00 €
Pris per kvadratmeter
975,46 €/m²
Mer information om avgifter
Sähkönkulutus nykyisellä omistajalla vuonna 2022: 15 277 kWh (kiinteistössä neljä tulisijaa, joiden avulla voi vaikuttaa lämmityskustannuksiin) sekä muut normaalit omakotitalon maksut.

Ytterligare information om bostaden

I bostaden ingår
oma sauna, tie perille, kaapeli-tv, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, kosteusmittaus tehty
Mer information 2
verhotangot, lämminvesivaraaja, matontamppausteline, pyykinkuivausteline
Ytterligare energiklassinformation
Myyjä hankkii energiatodistuksen.
Allmänt skick
tyydyttävä
Värmesystem
sähkö
Ytterligare information om uppvärmningssystemet
Sähköpatterit, pesutilat lattialämmitys
Eldstad
muu
Övrig beskrivning av eldstaden
2 kaakelitulisijaa ja 2 pönttöuunia (toista ei ole käytetty) Kaikki hormit nuohottu kerran vuodessa.
Ventilation
painovoimainen
Vattenledning
kunnan
Avlopp
kunnan, saostuskaivo
Anslutningar som övergår
Vesi- ja viemäriliittymä
Utförda renoveringar
1983: Sähköjärjestelmän uusiminen, keittiökalusteet ja pinnat koko asunnon osalta. Keskimmäinen kuisti purettu, kaksi asuntoa yhdistetty. 1987: Päärakennuksen peltikate, räystäskourut ja syöksytorvet. 1992: Päärakennuksen julkisivun uusiminen. 1995: Yläkerran asuinhuoneiden eristys ja pinnat uusiksi. n. 1996: Sähköliittymän ja päävarokekeskuksen uusiminen, kaapeli-tv liittymä. 1998: Olohuoneen ja ruokasalin lattiapinnoitteiden uusiminen (lautalattiat). 2004: Tontin pohjoisrajan aidan uusiminen. 2006: Käyttövesiputkien uusiminen (pl. wc:n käsienpesualtaan ja wc-istuimen putket), tonttivesijohdon uusiminen, rakennuksen viemärien uusiminen tonttiviemäriin saakka (pl. wc istuimen viemäri). Porin VK-Lämpö Oy. n. 2007: Julkisivujen maalaus, autokatoksen uusiminen (uusi autokatos vanhan tilalle). n. 2010: Ikkunoiden uusiminen (pl. yläkerta). Puusepänliike Jussi Laine Ky. 2015: Kylpyhuoneen ja saunan peruskorjaus (purettu betonilattiaan asti, vanha muovimatto purettu seinistä ja lattioista, vedeneristetty lattiat ja seinät. Saunassa uudet paneelit, lauteet ja kiuas, lattia (LPT PROD Ky). 2019: Tontin etelärajan aidan uusiminen. 2021: Ulko-oven uusiminen. 2022: Piharakennuksen/ent. saunan vesikaton uusiminen. Vanha kate purettu ja uusi tilalle. Muuta: osa alakerran ulkoseinistä on lisälämmöneristetty sisäpuolelta.
Övriga uppgifter av betydelse för köpet
Alakerran huoneiden huonekorkeus n. 2700 mm. Kaavamerkintä sr-38: Kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Maankäyttö- ja rakennuslain 57 pykälän 2 momentin nojalla määrätään, että rakennusta ei saa purkaa. Rakennuksessa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että ne sopivat rakennuksen kulttuurihistoriallisiin ominaispiirteisiin. Milloin rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu rakentamistoimenpiteitä tämän tavoitteen vastaisesti, on rakennus pyrittävä korjaus- ja muutostöiden yhteydessä korjaamaan eheyttäen. Rakennusta muuttavista korjaus- ja muista toimenpiteistä on hankkeeseen ryhtyvän pyydettävä Satakunnan Museon lausunto. Kaavamerkintä /s: Alue, jolla ympäristö säilytetään. Alueen kulttuurihistoriallinen ympäristö tulee säilyttää. Uudisrakennukset sekä korjaus- ja muutostyöt tulee sopeuttaa sijoituksen, mittasuhteiden, materiaalien ja värityksen osalta alueen maisemallisiin ja kulttuurihistoriallisiin ominaispiirteisiin.

Utrymmen och material

Byggnads- och ytmaterial
puu, hirsi
Taktyp
Harja
Takmaterial
Pelti
Vardagsrumsgolv
lauta
Vardagsrumsväggar
tapetti
Köksgolv
muovi
Köksväggar
tapetti
Köksutrustning
liesituuletin / suodatin
Spis
sähköliesi, puuliesi
Kylskåp och frys
jääkaappi/pakastin
Antal sovrum
4
Sovrumsgolv
muovi
Sovrumsvägg
tapetti
Beskrivning av badrummet
Pesuhuone uusittu 2015. Ulkoseinään on asennettu Pax-poistokanavatuuletin
Badrumsgolv
laatta
Badrumsväggar
kaakeli
Badrumsutrustning
suihkuseinä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peilikaappi
Toalettgolv
laatta
Toalettväggar
tapetti
Toalettutrustning
pesukoneliitäntä
Antal toaletter
1
Beskrivning av bastun
Sauna uusittu 2015.
Bastugolv
laatta
Bastuväggar
puu
Typ av bastuugn
sähkökiuas
Beskrivning av förvaringsutrymmena
Yläkerrassa avointa vinttitilaa. Irtokaapistot (kuuluvat kauppaan)
Övriga lokaler
Sisääntulokuisti, yläkerran aula.

Tomt och planläggning

Tomtens storlek
725 m²
Typ av tomt
Tasamaatontti
Fastighetsnummer
609-6-16-282
Fastighetens namn
16
Ägande av tomten
oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Planläggningsuppgifter om tomten

Asemakaava, sitova tonttijako. Kaavamerkintä sr-38: Kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Kaavamerkintä /s: Alue, jolla ympäristö säilytetään. Lisätietoja Porin Kaupunki sekä Satakunnan Museo (Kalle Virtanen, konservaattori p. 044 7011 052.

Lisätietoa muista rakennuksista
Kevytrakenteinen autokatos n. 12 m2. Pinta-ala tieto on saatu myyjältä. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Autokatoksesta ei ole tietoa DVV:n rakennustietorekisterissä. Autokatoksen rakennusluvasta/lopputarkastuksesta ei ole tietoa. Saunarakennuksen kerrosala DVV:n rakennustietojen mukaan on 14 m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Saunarakennusta ei ole käytetty 1990-luvun jälkeen. Piippu vaatii tarkastusta ja mahdollisesti kunnostusta. Saunarakennuksen lopputarkastuksesta ei ole tietoa.

Tjänster och trafikförbindelser

Skolor
Käppärän ala-aste peruskorjattu lähivuosina.

Lån för våra objekt smidigt via Sparbanken

Ansök om bostadslån hos Sparbanken utan nätbankskoder genom att fylla i e-ansökan om bostadslån.

Be om låneoffert

Den information som låneräknaren ger är riktgivande. Observera att uppgifterna om ditt slutliga lån kan avvika något från räknarens uppgifter.

Är du intresserad av detta objekt?

Fråga om mer information om detta objekt, bok en visningstid eller be mig om ett värderingsbesök i ditt eget hem.

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Andra objekt