Till innehållet

Be om ett lånelöfte i tid – och få ett försprång på ditt bostadsköp

Du bör ha ett lånelöfte redan när du går på lägenhetsvisningar. Då är du redo att ge ett anbud så snart du hittar ett lämpligt objekt – och du får ett försprång över de andra bostadsköparna.

Be om ett bostadslåneanbud från Sparbanken(Öppnas i nytt fönster, Du dirigeras till en annan tjänst), det binder dig inte till något. För att trygga säkerheten måste du först identifiera dig med koderna för från bank som är verksam i Finland. På ansökan ska fyllas i bland annat utgifts- och inkomstuppgifter, så det är tillrådligt att ha till exempel konto- och löneinformationen till hands.

Tips: gratis guider och hjälp med budgetering 

Att köpa en bostad och finansiera den kan orsaka huvudbry. Här är några tips som du kan beställa gratis från vår bankpartner på Sparbankens webbplats.  

Budgetkalkylatorn(Öppnas i nytt fönster, Du dirigeras till en annan tjänst). Vart tar pengarna egentligen vägen? Hur kan jag spara pengar för att köpa en bostad? Budgetkalkylatorn i Excel-format hjälper dig att få en bild av vart pengarna går och få kontroll över din ekonomi.

Guide för köpare av en första bostad(Öppnas i nytt fönster, Du dirigeras till en annan tjänst). Hur få sin första bostad? Vad ska man beakta när du köper en bostad? Den digitala guiden för köpare av en första bostad hjälper dig med att komma gång.

Guide för bostadsplacerare(Öppnas i nytt fönster, Du dirigeras till en annan tjänst). Är du intresserad av bostadsplacering? Har du redan ett objekt i tankarna och hur du ska komma igång? Den digitala guiden för bostadsplacerare är ett bra verktyg för dig.

Sparbanken är Sb-Hems kreditpartner

Sb-Hem och Sparbanken(Öppnas i nytt fönster, Du dirigeras till en annan tjänst) hör till samma inhemska och lokalt starka företagsgrupp. Tack vare vårt samarbete kan vi på ett smidigt sätt hjälpa våra kunder i både fastighetsförmedlings- och bankärenden. Kanske inte allt finns under samma tak, men smidigt är det. 

Andra viktiga länkar