Till innehållet
Nyheter

Årets Sb-Hem-företag lotsas av Janne Suuronen


Sb-Hem-kedjan har belönat ett företag lotsat av Janne Suuronen till årets Sb-Hem-företag. Erkännandet gäller hela Suuronens team i mellersta Nyland. Det årliga priset är ett erkännande till ett företag som har haft utmärkta framgångar i sin egen region.

Janne Suuronen

– Erkännandet betyder mycket för mig och de anställda. Det berättar att vi har gjort saker rätt. Med detta pris får vi en trevlig spark framåt: vi strävar efter att fortsätta i samma stil, det vill säga ödmjukt, och inte med näsan i vädret, säger Suuronen om det erkännande han fått.

Företagaren Janne Suuronen(Du dirigeras till en annan tjänst) började på Sb-Hem-kedjan 2017 och har arbetat som fastighetsmäklare i 22 år. För närvarande ansvarar Suuronen för Mellersta Nylands område tillsammans med sitt team. Vid Sb-Hem i Mellersta Nyland arbetar försäljningsförhandlare och delägare Tero-Pekka Lehtonen, försäljningsförhandlare och delägare Hanna-Kaisa Malmberg och fastighetsmäklare och samarbetsföretagare Janne Toivonen.

– När vi inledde verksamheten jobbade jag också ensam en stund. Snart lyckades vi dock med rekryteringen och Hanna-Kaisa Malmberg kom med, varefter vi fick verksamheten att växa. Nu har vi redan ett hårt team på fem personer och det är fint att det syns även i kedjans riktning, berömmer Suuronen.

Suuronen rekryterar dock måttligt. När den sökandes motivation och erfarenhet möts kan vi överväga att rekrytera.

– Det blir många uppringningar, men vår avsikt är inte att öka verksamheten i snabb takt, utan att det ska finnas tillräckligt med jobb för alla.

Kedjan stödjer företagandet

Suuronen är mycket nöjd med Sb-Hem-företagsamheten: kedjan ger stöd i såväl marknadsföring som i juridiska frågor.

– Kedjan har tagit hänsyn till allt och vi får stöd vid behov. I Sb-Hem-handboken finns allt som behövs för en franchiseföretagare och samarbetet med den lokala Sparbanken har funnits där från början, säger Suuronen.

Nu skapar teamet har en god stämning för företaget och en vilja att lyckas. Med ett team på fem personer har försäljningen och verksamheten enligt Suuronen utvecklats bekvämt och det finns jobb för alla. För Suuronen var samarbetet mellan Sb-Hem och Sparbanken samt stödet från kedjan den viktigaste orsaken till att bli Sb-Hem-företagare.

– Jag jobbade redan tidigare långa dagar, så när jag en gång blev tillfrågad övervägde jag varför jag inte skulle bli företagare med det i bagaget. Jag får göra långa dagar och det finns mycket att jobba med. Med aktiva och entreprenörsinriktade människor som vill lära sig nytt och bli framgångsrika klarar sig branschen. Arbetsmängden är på riktigt hård, så det är bara de flitiga som lyckas, summerar Suuronen.

På fritiden försöker Suuronen själv ta sig till stugan och motionera. Suuronen gillar speciellt golf och padel.

Muita uutisia