Till innehållet
Nyheter

Sb-Hem ger tillväxtmöjligheter för företagare och mäklare


Sb-Hem-kedjans företagare Minna Ruppa har erfarenhet både av franchiseföretagande och delägarskap inom förmedling. Mångsidiga möjligheter att fungera som mäklare skapar tillväxt både för företagare och för hela kedjan.

Nainen hymyilee kuvassa

”Förmedlaryrket är känslobaserat och därför är stödet från kedjan värdefullt”, säger Ruppa.

Ruppa har varit företagare i Sb-Hem-kedjan sedan år 2021, men började som förmedlande delägare i kedjan år 2018. Snabbt kom möjligheten att axla ansvaret för verksamhetsstället i Lahtis, vars företagare ville fortsätta som samarbetsföretagare med Rupa.”Då jag redan hade fäst mig vid Sb-Hem-kedjan och teamet bestämde vi oss för att göra affärsförvärvet. Jag tänkte att företagandet kunde ge mig ett nytt perspektiv. Men jag är ingen affärskvinna, utan en mäklare. Jag vågade bli företagare just tack vare kedjans stöd och uppmuntran”, säger Ruppa.

Kedjan ger stöd och trygghet

Vid Sb-Hem-kedjan finns enligt Ruppa en säker och positiv stämning av att inte vara ensam. Sb-Hems varumärke och goda rykte ger synlighet och tillförlitlighet. Kedjan stöder företagare mycket mångsidigt, så att företagaren får tid över till det viktigaste, såsom att leda teamet och försäljning. Även om arbetet är självständigt behövs teamarbete. Det dröjde inte länge förrän Ruppa fick chansen att ta på sig ansvaret för att leda Kouvolakontoret.

”I Kouvola skulle den tidigare företagaren gå i pension. Jag besökte kontoret med dess trevliga människor. Jag bestämde mig för att köpa även Kouvolas affärsverksamhet och börja arbeta med franchisemodellen där. Om det inte vore för Sb-Hem-kedjan hade jag inte vågat göra det”, säger Ruppa nu i efterhand.

Nätverk av självständiga företagare och mäklare

Sb-Hem har många modeller för att fungera som mäklare: kedjan erbjuder ett nätverk både för självständiga företagare och mäklare, med alla möjligheter att växa och utvecklas. Som franchisingföretagare är du självständig företagare och får verktyg från kedjan både för försäljning, marknadsföring, ekonomiförvaltning och personalförvaltning. En enklare modell för företagandet är att samarbeta med ett franchiseföretag.

”Som samarbetsföretagare förbinder du dig inte till långa avtal, utan får en företagarpartner som låter dig växa verksamheten”, säger Ruppa, som till en början arbetade tillsammans med en annan företagare.

”Av kedjan får jag praktiskt stöd: synlighet och ett färdigt koncept som gör det möjligt att inleda verksamheten omedelbart”, fortsätter Ruppa.

I kedjan är också nätverkets stöd ovärderligt och hjälper till att orka i arbetet. Ruppas team har vuxit till en helhet på 11 personer, som ansvarar för verksamhetsområdet Päijänne-Tavastland samt Kymmenedalen, från Lahtis till Kouvola. Kontoren finns i LahtisPadasjokiOrimattilaKouvola och Kausala.

Sb-hems partner är Sparbanken, som man samarbetar nära med. Sb-Hem erbjuder moderna verktyg och starkt stöd för företagarens väg och ett pålitligt och rekommenderat varumärkes affärsverksamhet.

Intresserad av att jobba i Sb-Hem-kedjan? Företagande är en bra möjlighet att stiga till nästa nivå i din förmedlarkarriär. I Sp-Hem-kedjan får du frihet att arbeta, men stöd och verktyg för att växa. Kontakta fältchef Jussi Hurme om du är intresserad av en karriär inom Sb-Hem-kedjan.

Muita uutisia