Till innehållet

Päätie 9

Helsinki, Kaitalahti, Laajasalo, Kruunuvuorenranta

omakotitalo 1939 , 4 mh, k, rt, oh, sauna, 2 kph, 3 x wc, khh ja eteishalli

Byggd
1939
Ytarea
135 m²
Skuldfritt pris
625 000 €

Beskrivning av objektet

Tervetuloa tutustumaan tunnelmalliseen talokaunottareen Päätielle Kaitalahteen. Tämä vuonna 1939 rakennettu omakotitalo on sinulle, joka arvostat vanhan talon tunnelmaa ja haluat elää kodissa, jolla on monta tarinaa kerrottavana. Kiinteistö on rakennettu kallion muotoja mukailevasti kolmeen kerrokseen. Alimmasta kerroksesta löytyy hurmaava aulatila, kodinhoitohuone, pesuhuone ja tilava sauna. Alapiha on suojaisa ja aidattu, joten se on turvallinen niin lapsille kuin lemmikeillekin! Keskimmäisessä kerroksessa on todella avara olohuone, kaunis keittiö, wc sekä yksi makuuhuone pariovien takana. Uskomattoman kauniit kierreportaat kuljettavat sinut lopulta ullakkokerrokseen, jossa on kolme makuuhuonetta sekä kylpyhuone. Piha jatkuu kerrosten yhteydessä eritasoisina terasseina tarjoten erilaisia mahdollisuuksia nauttia luonnonläheisyydestä ja ulkoilmasta. Tämä koti on selvinnyt niin pommituksista kuin tulipalostakin, ja asukkaat vuosikymmenien varrella ovat huoltaneet ja remontoineet sitä rakkaudella säilyttäen kuitenkin jo kunnioittavaan ikään päässeelle perinnetalolle ominaisia piirteitä! Sijainti luonnonläheisessä Kaitalahdessa, lähellä ulkoilumaastoja ja pienvenesatamaa kutsuu nauttimaan omakotitaloasumisesta huikealla paikalla. Kaitalahden kainaloon rakentuva Kruunuvuorenranta tulee yhdistämään alueen osaksi kantakaupunkia ja vuodesta 2027 raitiovaunu kulkee alle 1 km päästä. Tervetuloa tutustumaan, asunnon myyntiä hoitaa, Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi Nikita Missiouk Yrittäjä, LKV Puh. 044 244 6364 nikita.missiouk@spkoti.fi

Grundläggande information

Destinationsnummer
20146026
Läge
Päätie 9, 00590 Helsinki
Typ
omakotitalo
Lägenhetsbeskrivning
4 mh, k, rt, oh, sauna, 2 kph, 3 x wc, khh ja eteishalli
Antal rum
5 Rum
Boendeytans areal
135 m²
Övriga utrymmen
17 m²
Total areal
152 m²
Ytterligare information om ytan
Asuintilojen pinta-ala yhteensä: 135 m2, kerrosala 140 m2 ja kokonaisala 152 m2. Tieto perustuu Suomen Asiakastiedon ja Helsingin Kaupungin "Rakennustiedot" ja "Rakennus- ja huoneistotuloste" tietoihin.
Antal våningar
1
Antal boendevåningar
3
År av konstruktion
1939
Färdigställandeår
1939
Blir ledigt
sopimuksen mukaan

Priser och kostnader

Hintatiedot

Säljande pris
625 000,00 €
Skuldfritt pris
625 000,00 €
Pris per kvadratmeter
4 629,63 €/m²

Muut maksut

Fastighetsskatt
745,42 €
Mer information om avgifter
Käyttökustannukset omakotitalossa vaihtelevat omien käyttötottumusten ja sopimusten mukaan. Nykyisellä perheellä vuoden 2023 sähkönkulutus sisältäen lämmityksen sekä käyttösähkön 35610,00 kWh. Mikäli sähkönhinta on noin 0,08€/kWh, kustannus noin 240€/kk + siirto/verot. Kaupungin kunnossapitomaksu noin 50 euroa / v + ALV 24 %. Kiinteistöverotieto perustuu vuoden 2023 verotustietoon. Jätehuolto nykyisellä omistajalla 443 / v. Jätevesi nykyisellä omistajalla 460 e / v.

Ytterligare information om bostaden

Mer information
valokuitu, muu verkkoyhteys
I bostaden ingår
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni, kosteusmittaus tehty
Energiklass
F2018
Ytterligare energiklassinformation
21.1.2021-21.1.2031.
Allmänt skick
hyvä
Mer information om skick
Kiinteistöä on säännöllisesti ylläpidetty ja remontoitu mutta vanhan talon tapaan, normaalia ikääntymistä ja kulumista on havaittavissa. Tarkemmin kuntoon voit tutustua 20.2.2024 suoritetun kuntotarkastuksen perusteella. Talokatsastus 20.2.2024 Kuntotarkastuksessa ilmi tulleet oleellisemmat havainnot ja korjaustarpeet: - Suositellaan varautumaan huippuimurin uusimiseen 0...3 vuoden aikajaksolla. - Vesikatteen maalipintojen huolto ruosteenestokäsittelyllä ja maalipaikkauksella tarvittavilta osin 0...1 vuoden aikajaksolla. - Ulkoseinien lautaverhouksen huoltomaalaus puuttuvilta osin 0...3 vuoden sisällä - Viemärintuuletusputken läpiviennin säänkestävät elastiset tiivistemassaukset uusitaan 0...1 vuoden aikajaksolla. Samalla tarkastetaan muiden tiivistemassausten kunto ja tiivistetään tarvittaessa. - Lämminvesivaraajien lämmitysvastukset ovat ikääntyneet. Suositellaan varautumaan vastuksien uusimiseen 0…3 vuoden aikajaksolla. - Suositellaan varautumaan märkätilojen uusimiseen 0...3 vuoden aikajaksolla. Tarkastuksen yhteydessä ei havaittu sellaisia tekijöitä, jotka estäisivät tilojen käytön, vaikka tekninen käyttöikä olisi lähitulevaisuudessa jo saavutettu.
Värmesystem
sähkö, Ilmalämpöpumppu
Eldstad
hormi olemassa, muu
Övrig beskrivning av eldstaden
Takkasydän olohuoneessa.
Ventilation
painovoimainen, koneellinen poisto
Vattenledning
porakaivo
Avlopp
kunnan
Anslutningar som övergår
Viemäriliittymä.
Utförda renoveringar
2023 rakennettu väliseinä sekä ovi eteisen ja olohuoneen väliin. Yläterassin maalaus vettä eristävällä pinnoitteella. 2021-2022 Pintaremonttia tapetointia, kaakeleiden maalausta, olohuoneen ja olohuoneen viereisen makuuhuoneen lattia muutettu lauta lattiaksi. 2021 Vedensuodatin uusittu 2019 ulkoportaat terassilta 2018 painesäiliö 2018 keittiö ja keittiön lattia eristeineen, keskikerroksen makuuhuone 2018/2004 sähköpatterit 2018/2004/2000 vesiputket 2015 ilmalämpöpumppu 2010 porakaivon pumppu 2007 kellarikerroksen askarteluhuoneen, vaatehuoneen ja saunaosaston remontin lopputarkastus 2004/2003 Ikkunat uusittu, keskikerroksen ovet ja yläkerran terassinovi 2002 takkasydän, peltikatto ja piippu (muurattu n. vesikatosta alkaen uusiksi, piipunhattu) 2004 pesuhuone ja sauna 2003 yläkerran kaksi pienempää makuuhuonetta 2006 terassi (osittain korjattu 2020) 2005 aita (osittain korjattu 2020) 2003 vedensuodatin n. 2000-luvulla vesivaraajat 90-luvulla: keskikerroksen isot ikkunat

Utrymmen och material

Byggnads- och ytmaterial
puu, kivi, tiili, betoni
Rakennusmateriaali: Rakennus on alakerroksen osalta betonirunkoinen ja yläkerroksen osalta puurunkoinen omakotitalo, jonka ulkoverhouksena on lomalaudoitus. Talo on perustettu betonianturan ja betonisokkelin varaan. Lattiarakenteena on pohjakerroksen osalta maanvarainen betonilaatta ilman alapuolista lämmöneristettä. 1. kerroksessa alapohjarakenteena on osin. ns. rossipohjaa. Vesikaton muotona on harjakatto ja vesikatteena on käytetty tiilikuvioista profiilipeltikatetta.
Väggmaterial
Tapetti, maali, tiili, paneeli, kaakeli, betoni.
Golvmaterial
Lauta, terassimatto, laatta, laminaatti.
Taktyp
Harjakatto
Takmaterial
Peltikate Rannila 2003
Takmaterial
Levykattoa, paneeli, kipsilevy, maali.
Beskrivning av vardagsrummet
Valoisa ja tilava olohuone, jossa lämpöä ja tunnelmaa tuomassa mm. takkasydän.
Beskrivning av köket
Viehättävä avokeittiö, joka yhdistyy saumattomasti ruokailutilaan. Laadukkaat, kotimaiset Nixi-keittiön kaapistot uusittu kokonaisuudessaan 2018. Runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Varusteina induktiotaso, liesituuletin (suodattimella), uuni, integroitu astianpesukone, täyskorkea jääkaappi- ja pakastin.
Beskrivning av sovrummet
Tunnelmalliset makuuhuoneet yläkerrassa 3 kpl, keskikerroksessa 1 valoisa makuuhuone, joka soveltuu hyvin myös työhuoneeksi. Kellarikerroksessa iso aulatila, joka soveltuu monenlaiseen tarpeeseen.
Beskrivning av badrummet
Kellarikerros: kph+s, jossa varusteina kaksi suihkua, amme, suihkuseinä, lattialämmitys, wc-istuin, bidee-suihku, allas, pyyhekuivausteline (sähkö). Yläkerta: suihkukaappi, wc-istuin, bidee-suihku, allas, peili.
Beskrivning av toaletten
Keskikerroksessa erillinen wc. Varusteina wc-istuin, allas, peili.
Beskrivning av bastun
Tilava sauna kellarikerroksen kylpyhuoneen yhteydessä. Varusteina sähkökiuas ja lauteet.
Typ av bastuugn
sähkökiuas
Beskrivning av grovköket
Kellarikerroksessa tilava kodinhoitohuone, jossa hyvin lasku- ja kaappitilaa. Varusteina kurasyöppö, pesukoneliitäntä ja paikka kuivausrummulle, allas ja hana.
Beskrivning av förvaringsutrymmena
Ulkovarastot: Alapihalla kolme kylmää varastoa. Keskiosassa portaiden vieressä kylmä varasto. Vaatekomero, vintti.
Övriga lokaler
Runsaasti erilaisia komeroja/varastotiloja.

Tomt och planläggning

Tomtens storlek
563 m²
Tomtens byggnadsrätt
Rakennusoikeus on käytetty.
Typ av tomt
Rinnetontti
Fastighetsnummer
91-49-174-30
Ägande av tomten
oma
Lisätietoja tontista
Monimuotoinen tontti, jossa osin jyrkkää kalliota, tasaista nurmialuetta alaosassa ja tasaisempaa kallioaluetta tontin yläosassa.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Planläggningsuppgifter om tomten

Helsingin Kaupunki p. 09 310 22111. Alueella useampi a kaavasuunnitelmia meneillään mm. Laajasalon renessanssi alueen kehittämissuunnitelma, Yliskylänlahti, Stansvikin kallion itäosa, kultakruununkaari. Lisätietoja suunnitelmista välittäjältä ja Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.

Ranta
ei rantaa
Pihan kuvaus
Monitasoinen ulkotilaratkaisu. Ylä- ja keskikerroksilla omat viihtyisät terassit sekä tontin yläosassa tasaisempaa kallioaluetta. Tontin alaosassa viihtyisä ja tilava sekä aidattu nurmialue, johon kesällä 2023 laitettu siirtonurmikko.

Tjänster och trafikförbindelser

Tjänster
Päätie sijaitsee Laajasalon Kaitalahdessa, joka on yksi Helsingin halutuimpia omakotitaloalueita Kruunuvuorenrannan kainalossa. Meren ja luonnon ympäröimässä Kaitalahdessa asut upeassa kylämäisessä, ja turvallisessa asuinympäristössä, kuitenkin Kruunuvuorenrannan palveluiden ja siltayhteyden kehittyessä vain kävelyetäisyyden päähän. Kruunusillat valmistuvat vuonna 2026 ja vuodesta 2027 pääset kulkemaan raitiovaunulla keskustaan kantakaupunkiin vaivatta vain vartissa. Lähipalvelut kuten päiväkodit (Hopealaakson päiväkoti n. 850m), Kruunuvuorenrannan liikuntapuisto (n. 850m) ja Kauppakeskus Saari n. 2,6km. Lähikauppa Alepa n. 1,2km ja Kruunuvuorenrannan K-market n. 1,3km. Laajasalosta löytyy monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsille. Lapsille alueelta löytyy mm. tanssi-, taide-, jalkapallo-, tennis- ja partioharrastukset ja aikuisille löytyy alueelta mm. golf kenttä, Laajasalon naisvoimistelijoiden liikuntatunnit, joogaa sekä kuntosaleja. Yliskylän urheiluhalleilla mahdollisuus harrastaa tennistä, sulkapalloa ja padelia.
Ytterligare information om tjänsterna
Laajasalo on Helsingin suurin saari josta löytyy jopa 25km rantaviivaa, tarjoten asukkailleen upeita ulkoilureittejä, uimarantoja, pienvenesatamia ja talviuintipaikkoja. Kaitalahdessa asuvia hemmottelee Tullisaarenpuiston upeat reitit lenkkeilyyn sekä Kruunuvuorenlammen luonnonsuojelualueen ainutlaatuiset ulkoilumaastot. Pyysaaren kesäravintola n. 850m. Modernista kauppakeskus Saaresta löytyy monipuoliset ja arkea tukevat kauppapalvelut kuten S-market, K-supermarket, apteekki, Alko, suutari ja useita pienliikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi kauppakeskuksen yhteydessä kirjasto sekä kuntosalipalvelut.
Transporter
Päätieltä kulkee bussi nro. 88 Yliskylän kautta Herttoniemen metroasemalla, etäisyys pysäkille n. 150m. Bussi 84 Gunillantieltä Herttoniemenrantaan, etäisyys pysäkille n. 950m. HSL Lauttayhteys kantakaupunkiin n 1,2km. Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin klo 10-18. Omalla autolla sujuva yhteys itä-väylälle ja Kehä 1:selle. Rakenteilla oleva Kruunusillat valmistuu etäisyydeltään noin 800 metrin päähän ja raitiovaunuliikenne kantakaupunkiin aloittaa kulkemisen vuonna 2027.
Skolor
Tahvonlahden ala-aste n. 1,4km, Laajasalon peruskoulu (ylä- ja ala-aste) n. 2,6km.
Daghem
Laajasalosta löytyy runsaasti sekä kunnallisia että yksityisiä päivähoitomahdollisuuksia. Lähimmäinen päiväkoti Hopealaakson päiväkoti n. 850m, pk Yliskylä n. 1,3km, pk Borgstrominmäki n. 1,4 km. Luomupäiväkoti Kirsikka n. 2km. Ruotsinkielinen Daghemmet Pilten 2,6km. Lähimmät Englanninkieliset päiväkodit löytyvät Herttoniemenrannasta mm. Duckies, Bumblebees n. 3km.

Lån för våra objekt smidigt via Sparbanken

Ansök om bostadslån hos Sparbanken utan nätbankskoder genom att fylla i e-ansökan om bostadslån.

Be om låneoffert

Den information som låneräknaren ger är riktgivande. Observera att uppgifterna om ditt slutliga lån kan avvika något från räknarens uppgifter.

Är du intresserad av detta objekt?

Fråga om mer information om detta objekt, bok en visningstid eller be mig om ett värderingsbesök i ditt eget hem.

*” anger obligatoriska fält

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Andra objekt