Till innehållet

Petaksentie 35

Helsinki, Pirkkola

omakotitalo 1941 , 5h, keittiö, kph, sauna, khh, wc, iso varasto

Byggd
1941
Ytarea
100 m²
Skuldfritt pris
498 000 €

Beskrivning av objektet

Harvinaisen tilava ja tunnelmallinen puutalokaunotar rakastetulta Pirkkolan pientaloalueella. Tämä 1941 valmistunut ruotsalaistyyppitalo on saanut jatkeen vuonna 1999 kun taloa on laajennettu tehden siitä toimivan myös isomman perheen tarpeisiin. Asuntoa on ylläpidetty vuosien varrella ja se on valmistunut juuri mittavasta kellari- ja salaojaremontista, joskin vanhan talon tapaan päivitystä ja ylläpitoa riittää seuraavallekin omistajalle! Sisääntulokerroksessa on iso, korkeakattoinen olohuone, joka kokoaa yhteen perheen arkisiin ruokailuhetkiin ja ystävät yhteisiin illanviettoihin. Kaksi isoa makuuhuonetta sijaitsevat sisääntulokerroksessa ja kellarikerroksen kaksi huonetilaa ovat myös nykyisellä perheellä aktiivisessa käytössä. Yläkerrasta löytyy erillis- WC, jonka lisäksi alakerran kylpyhuoneen ja saunan yhteydessä on toinen wc. Toimivuutta arkeen tuo erillinen kodinhoitohuone, joka on juuri remontoitu vanhan pannuhuoneen tilalle ja kodinhoitohuoneesta on suora kulku ulos. Saneerauksessa tehtiin alapohjaremontin lisäksi salaojitus sekä mittava piharemontti, jonka lisäksi katolle asennutettiin aurinkokeräimet. Pirkkola on yksi Helsingin halutuimpia pientaloalueita keskuspuiston kupeessa. Täältä löytyy kaikki elämiseen tarvittavat toiminnot läheltä. Koulut, päiväkodit, kaupat sekä harrastusmahdollisuudet. Kulkuyhteydet ovat loistavat niin omalla autolla kuin julkisilla kulkevalle. Tervetuloa tutustumaan, asuntoa esitellään pääosin yksityisnäytöin, joten sovithan oman esittelyaikasi: Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Sp-Koti Helsinki Kortteli Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi

Grundläggande information

Destinationsnummer
20870770
Läge
Petaksentie 35, 00630 Helsinki
Typ
omakotitalo
Ägandeform
oma
Lägenhetsbeskrivning
5h, keittiö, kph, sauna, khh, wc, iso varasto
Antal rum
5 Rum
Boendeytans areal
100 m²
Övriga utrymmen
97 m²
Total areal
197 m²
Ytterligare information om ytan
Helsingin Kaupungin Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukainen kerrosala on 99 m2 ja kokonaisala 197 m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, eikä hinta perustu neliöihin vaan kohteen kokonaisuuteen. Rakennusluvan mukainen pinta-ala 100m2. Markkinoinnissa käytetyssä pohjakuvassa mainitut mitat on luotu automaattisesti 3D skannauksessa (leveys x pituus) ja pohjakuvan tarkoitus on helpottaa asiakasta hahmottamaan huonejako. Mitat ovat siten suuntaa antavia eikä perustu alkuperäisiin rakennuspiirustuksiin tai viralliseen tarkastusmittaukseen.
Antal våningar
1
Antal boendevåningar
2
År av konstruktion
1941
Färdigställandeår
1941
Blir ledigt
sopimuksen mukaan

Priser och kostnader

Hintatiedot

Säljande pris
498 000,00 €
Skuldfritt pris
498 000,00 €
Pris per kvadratmeter
4 980,00 €/m²

Muut maksut

Sähkölämmityskulut
214 €/kk
Fastighetsskatt
199,26 €
Vägavgift
51,86
Mer information om avgifter
Nykyisellä perheellä (4hlö) on ollut kuukausittaiset elinkustannukset kaiken kaikkiaan yhteensä noin 417 euroa/kk. Käyttökustannukset omakotitalossa vaihtelee kuitenkin oman käyttötottumuksen mukaan.

Ytterligare information om bostaden

Övriga användnings- och överlåtelsebegränsningar
Kulttuurihistoriallisen rakennussuojelun alue.
Mer information
valokuitu
I bostaden ingår
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni
Ytterligare energiklassinformation
Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja ennen asuntokauppaa.
Allmänt skick
tyydyttävä
Mer information om skick
Hyvä/tyydyttävä. Kiinteistö on saneeratulta osin hyväkuntoinen, muuten tyydyttävässä kunnossa. Kellarikerros isolta osin saneerattu vuonna 2022-2023 ja samassa yhteydessä on uusittu kokonaisuudessaan salaojitus ja päivitetty kosteuden hallinta nykyaikaiseksi (sora, pihan kaadot, kasviston poistaminen talon sivuilta). Keittiön kaapistojen ja kodinkoneiden, kylpyhuoneen ja pintojen osalta kunto tyydyttäväkuntoinen/kaipaa kunnostusta. Iäkkäälle kiinteistölle normaalia ikääntymistä ja elämisen jälkeä havaittavissa.
Värmesystem
aurinkolämpö, sähkö, Ilmalämpöpumppu
Ytterligare information om uppvärmningssystemet
aurinkosähköjärjestelmä asennettu vuonna 2022, kellarikerroksen (pl. kph ja varasto) vesikiertoinen lattialämmitys asennettu 2022, ilmalämpöpumppu asennettu vuonna 2015
Eldstad
hormi olemassa
Ventilation
painovoimainen
Vattenledning
kunnan
Avlopp
kunnan
Anslutningar som övergår
Vesi- ja viemäri, valokuitu.
Utförda renoveringar
- Alakerran huoneiden, käytävän sekä saunan ja pesuhuoneen uusiminen, kesä 1992. Samalla uusittu osa vesijohto- ja viemäriputkista. - Keittiön uusiminen, kevät 1994 - Laajennus käsittäen myös koko talon ulkovuoren uusimisen ja maalauksen sekä ikkunoiden, räystäskourujen ja syöksytorvien uusimisen, kesä 1999 - Laajennusosan lopputarkastus, helmikuu 2004 - Yläkerran wc:n lattian ja wc-istuimen uusiminen sekä sisäovien kunnostus ja maalaus, tammikuu 2006 - Vanhan osan katon uusiminen ja sokkelin pinnoitus, kesä 2008 - Vanhan osan lämmitysjärjestelmän uusiminen öljystä suoraan sähköön, kevät 2013 - Alakerran pesuhuoneen uusiminen kalusteineen, kesä 2013 - Yläkerran eteisen (”kirjasto”) ja keittiön kattojen maalaus, tammikuu 2014 - Makuuhuoneen katon ja seinien maalaus sekä jalkalistojen uusiminen, kesä 2014 - Keittiön allaskaapin putkien ja jätevaunujen uusiminen, kesä 2014 - Tonttivesijohto- ja viemäriputkien uusiminen, syksy 2014 - Keittioön astianpesukoneen uusiminen, tammikuu 2015 - Olohuoneen maalaaminen, heinäkuu 2015 - Talon ulkoverhoilun maalaaminen (Uulan keittomaali, siniharmaa sävy 90), syyskuu 2016 - Ilmalämpöpumpun asennus alakertaan 2015 - Jääkaapin uusiminen (5v. takuu), syyskuu 2018 - Valokuitukaapelin asennus, tammikuu 2019 - Alakerran käytävän peilikaapiston asentaminen kesäkuu 2020, - Ikkunapeltien ja tikkaiden uusiminen, lapetikkaiden asentaminen, toukokuu 2021 - Viemäriputkiston täydellinen sukitus, sis. tuuletusputken sukitus, marraskuu 2021 - Kalliolouhinta ja salaojituksen täydellinen uusiminen, pumppukaivon ja rauhoituskaivon asentaminen kesäkuu 2022 - Yläkerran WC:n ilmanvaihtohormin avaaminen, ilmanvaihtoventtiilin asennus yläkertaan ja hormikartoitus, helmikuu 2022 - Alakerran viemäriputken ja vesiputkien uusiminen syksy 2022 (paitsi kph) - Alakerran tilojen, käytävän ja kodinhoitotilan täydellinen saneeraus sis. haitta-ainekartoituksen, kapillaarikatkon, radonputkien ja vesikiertoisen lattialämmityksen ja sähkökattilan asennuksen, lattian, seinien ja ikkunoiden uusiminen, elokuu 2022 - Alakerran huoneiden riskirakenteisten seinäverhoilujen purkaminen ja modernin rivinteerauksen muuraaminen kevytsoraharkoista, ulkopuolinen eristys salaojittavista isodrän-levyistä - Lämminvesivaraajan siirtäminen ja viemäröinti, elokuu 2022 - Aurinkopaneelien asennus elokuu 2022, valmius sähköakun lataamiseen (hybridi-invertteri) - Kellarin öljysäiliötilan muuttaminen kodinhoitohuoneeksi, elokuu 2022 (kuivausrumpu helmikuu 2023, pesukone 2021) - Keittiön hellan uusiminen, 2023 - Kodinhoitotilan uusi ulko-ovi ja portaat, heinäkuu 2023 - Pihamaan kaavinta, nurmikon istutus, autopaikan, pation ja polkujen uusiminen (liuskekivetys), elokuu 2023 - Pääsisäänkäynnin ulko-oven ja kuistin uusiminen, syyskuu 2023

Utrymmen och material

Byggnads- och ytmaterial
puu
Rakennusmateriaali: Alapohjan rakenne: alkuperäisellä osalla (pl. kph) suodatin kangas, sepeli 40 cm (6-16mm), eriste finfoam 100mm, betonivaluverkko, 20mm vesikiertoinen lämmitysputki, betonivalu 80mm, Betolux Akva maalipinta. Ulko- ja väliseinät ovat puurakenteisia asuintiloissa sekä yläpohja, välipohja on betoni-/ puurakenteinen.
Väggmaterial
useita pintamateriaaleja: maali, tapetti, laatta, puupaneeli.
Golvmaterial
asuinkerroksessa pääosin lautalattiat, kellarikerroksessa maalattu betoni. Kph, wc ja sauna laatta.
Taktyp
harjakatto
Takmaterial
profiilipeltikate
Beskrivning av vardagsrummet
Avara oleskelutila, jossa korkea vinokatto ja viehättävät näkymät piha-alueelle.
Beskrivning av köket
Keittiössä (-94) varusteluna; jääkaappi/pakastin (2018), liesikupu, astianpesukone (2024), induktioliesi (2023), laminaattitaso.
Beskrivning av sovrummet
Asuinkerroksessa kaksi isoa makuuhuonetta, jonka lisäksi kellarikerroksessa kaksi ns. askarteluhuonetta, jotka ovat nykyisellä perheellä aktiivisessa käytössä.
Beskrivning av badrummet
Laatoitettu kylpyhuone, jonka yhteydessä sauna (-92). Varusteluna: lattialämmitys, suihku, wc, bideesuihku, peili, valaisin, käsienpesuallas- sekä allaslaatikosto uusittu 2022, Oras Vega hanat uusittu 2022.
Beskrivning av toaletten
Sisääntulokerroksessa erillinen wc, jossa varusteluna: peili, käsienpesuallas, wc-istuin, bideesuihku.
Typ av bastuugn
sähkökiuas
Beskrivning av grovköket
Kellariremontin yhteydessä rakennettu kodinhoitotila, johon pääsy suoraan ulkoa. Kodinhoitohuoneen varusteluna; pesuallas ja käsisuihku, kaapisto, lattiaviemäri, mankeli, pesukoneliitäntä, seinähyllyt. Lattiamateriaali maalattu betoni, seinät maalattu.
Beskrivning av förvaringsutrymmena
Iso kellarivarasto, kaapistoja sekä vaatehuone.
Övriga lokaler
Kellarissa aulatila, jossa isot liukuovikaapistot sekä runsaasti säilytystilaa. Kellarissa todella tilava varasto!

Tomt och planläggning

Tomtens storlek
570 m²
Tomtens byggnadsrätt
Rakennusoikeus 100m2, joista alkuperäisen rakennuksen osalta käytetty 61m2 ja laajennuksen yhteydessä rakennettu 39m2.
Tomtens byggnadsrättsyta
100 m²
Typ av tomt
Tasamaatontti
Fastighetsnummer
91-28-228-35
Fastighetens namn
228
Ägande av tomten
vuokrattu
Uthyrare av tomten
Helsingin kaupunki
Tomthyra
1 467,38 €/vuosi
Tomtens hyrestid
31.12.2040
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Planläggningsuppgifter om tomten

Tonttirekisteritontti, käyttötarkoitus. AO/s Erillispientalojen korttelialue, jolla ympäristö säilytetään.

Ranta
ei rantaa
Pihan kuvaus
Tärkeän osan Pirkkolan yleisilmeestä muodostaa pihasuunnittelu. Pihat on toteutettu puutarhasuunnittelija Elisabeth Kochin suunnitelmien ja henkilökohtaisten ohjeiden mukaan. Hän toimi 1940- luvulla Helsingin kaupungin puutarhakonsulenttina. Vuonna 2022 alkaneessa kellariremontissa, jossa uusittiin kokonaan salaojitus, tehtiin mittavasti pihatöitä ja laitettiin piha uuteen uskoon. Vanha maapinta kaavittiin ja istutettiin uusi nurmikko, autopaikka suunniteltiin talon päätyyn ja pihalle tehtiin liuskekivistä helppokulkuinen ja hoitoinen kulku- ja oleskelualue.

Tjänster och trafikförbindelser

Tjänster
Pirkkola on idyllinen ja yhteisöllinen pientaloalue, joka koostuu pääosin 1940- luvulla rakennetuista puutaloista, joista noin 150 on sodanjälkeen rakennettuja ruotsalaistaloja ja sen jälkeen rakennettuja rintamamiestaloja. Omaleimaisen asuinalueen erityispiirteitä ovat puutarhakaupunkimaisuus, jossa piha-alueiden merkitys on edelleen tärkeä sekä yhteisöllisyys elää alueella vahvasti mm. Pirkkolan omakotitaloyhdistyksen organisoimien katukirppisten, puutarhakerhon, lyhtyjen yön, Pirkkolan sanomien sekä lasten urheilukilpailujen muodossa. Pirkkolassa on erinomaiset liikunta - ja ulkoilumahdollisuudet alueen sijaitessa keskuspuiston kupeessa. Pirkkolahalli tarjoaa aktiviteetteja lapsille sekä aikuisille ja Pirkkolan uimahalli sijaitsee vain 900m päässä. Pirkkolan liikuntapuisto ja jäähalli 750m. Kilometrin säteellä on supermarketit, terveyspalvelut, päiväkodit, koulut ja leikkipaikat. Maunulan kirjasto 650 m. Kauppakeskus Kaaren hypermarketit ja erikoisliikkeet ovat autolla 10min etäisyyden päässä.
Transporter
Pohjois-Helsingissä sijaitseva Pirkkola rajautuu etelässä Maunulaan ja Pohjoisessa Länsi-Pakilaan. Lännessä Pirkkolan ohittaa Hämeenlinnanväylä ja pohjoisessa Kehä I, joten liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Omalla autolla kaikki keskustan palvelut ovat noin 20 minuutin päässä ja Oulunkylän rautatieasemalle ajat noin 10 minuutissa ja jätät autosi maksuttomalle parkkipaikalle. Pirkkolaan on myös vilkkaat bussiyhteydet, ja muutaman minuutin välein kulkevalla linja-autolla ajat Helsingin keskustaan 35 minuutissa. Raidejokeri palvelee itä-länsisuunnassa kulkevia.
Skolor
Peruskoulu ja lukio: Maunulan yht.k.-Hgin mat.lukio 820 m, Månsas lågstadieskola 920 m, Maunulan ala-asteen koulu 930 m, Erityiskoulu: Marjatta-koulu 1780 m Lukio: Brändö gymnasium 2740 m
Daghem
Päiväkoti Suursuo 650 m, pk Maunula 920 m, daghemmet Stigen 1140 m. Steinerpaivakoti Pikku-Marjatta sijaitsee ihan lähellä puropuiston kupeessa.

Lån för våra objekt smidigt via Sparbanken

Ansök om bostadslån hos Sparbanken utan nätbankskoder genom att fylla i e-ansökan om bostadslån.

Be om låneoffert

Den information som låneräknaren ger är riktgivande. Observera att uppgifterna om ditt slutliga lån kan avvika något från räknarens uppgifter.

Är du intresserad av detta objekt?

Fråga om mer information om detta objekt, bok en visningstid eller be mig om ett värderingsbesök i ditt eget hem.

*” anger obligatoriska fält

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Andra objekt