Till innehållet

Linnankatu 55

Turku, Keskusta

kerrostalo 1966 , 2-3h, k, p

Byggd
1966
Ytarea
69 m²
Skuldfritt pris
279 000 €

Beskrivning av objektet

Koti upealla paikalla historiallisen Kakolan kyljessä Linnanrinteessä. Sijainti on mitä parhain, sillä Aurajoki on vieressä, talo vehreän puiston laidalla rinteessä, kaupungin palveluihin on matkaa kivenheitto ja bussit kulkevat Linnankatua pitkin Sataman sekä keskustan väliä. Asunto sijaitsee talon 4/11 kerroksessa ja kulmahuoneiston ikkunat ovat kahteen suuntaan. Asunto on alunperin ollut kolmio, mutta siitä on aikanaan kaadettu olohuoneen ja makuuhuoneen välinen seinä ja näin saatu tilava olohuone ruokailutiloineen. Olohuoneesta on käynti koko huoneiston levyiselle lasitetulle parvekkeelle, josta on vehreät maisemat Kakolanpuistoon ilta-auringon suuntaan. Taloyhtiössä on vuosien varrella tehty paljon remontteja mm. putkiremontti, hissit uusittu, sekä viimeisimpänä julkisivusaneeraus sisältäen ikkunoiden uusimisen.

Grundläggande information

Destinationsnummer
21469353
Läge
Linnankatu 55, 20100 Turku
Typ
kerrostalo
Ägandeform
oma
Lägenhetsbeskrivning
2-3h, k, p
Antal rum
3 Rum
Boendeytans areal
69 m²
Total areal
69 m²
Antal våningar
4
Antal boendevåningar
11
År av konstruktion
1966
Färdigställandeår
1967
Blir ledigt
heti

Priser och kostnader

Skuldfritt pris
279 000,00 €
Säljande pris
217 369,66 €
Pris per kvadratmeter
4 043,48 €/m²
Bolagsvederlag
731,40 €/kk
Finansieringsvederlag
498,18 €/kk
Skötselvederlag
233,22 €/kk
Vattenavgift
22,00 € / hlö / kk
Typ av vattenavgift
henkilöluvun mukaan
Mer information om avgifter
Sähkö kulutuksen mukaan (taloyhtiö laskuttaa 3 kuukauden välein). Autopaikkavuokra kylmä 10,00 €/kk, autokatosvuokra 20,00 €/kk, autohallivuokra 40,00 €/kk. Saunamaksu 2,00 €/kerta. Ostaja maksaa varainsiirtoveron 2 % velattomasta kauppahinnasta kaupanteon yhteydessä. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista mahdollisista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta.

Ytterligare information om bostaden

Typ av balkong
lasitettu
Balkongens väderstreck
länsi
Mer information
valokuitu
I bostaden ingår
hissi, parveke, kaapeli-tv
Användning av förråd
vinttikomero myyjän käytössä
Energiklass
D2018
Ytterligare energiklassinformation
Voimassa 30.3.2032 asti.
Allmänt skick
hyvä
Värmesystem
kaukolämpö
Utsikt
Koko huoneiston levyinen lasitettu parveke vehreään Kakolanpuistoon. Asunnon ikkunat ovat kahteen suuntaan.
Utförda renoveringar
Olohuoneen ja makuuhuoneen välinen seinä poistettu noin 1994.
Övriga uppgifter av betydelse för köpet
Yhtiöjärjestyksen 4 § mukaan osakkeenomistaja, jonka huoneistoon on osakkeenomistajan toimeksiannosta teetetty rakennusvaiheessa tai sen jälkeen ns. lisä- ja muutostyönä ratkaisuja, jotka poikkeavat huomattavasti yhtiön muiden huoneistojen perusratkaisuista, vastaa niiden aiheuttamista ylimääräisistä huolto-, ylläpito-, korjaus- ja perusparannuskustannuksista sekä vakuuttamisesta ja mahdollisista puutteellisuuksista ja vioista sekä näiden aiheuttamista vahingoista. Vastaavasti osakkeenomistaja vastaa sen hallinnassa olevalle autopaikalle mahdollisesti lisä- ja muutostyönä asennetun sähköautopistokkeen huolto-, ylläpito-, korjaus ja perusparannuskustannuksista. Mikäli lisä- ja muutostyöratkaisuista aiheutuu kustannuksia yhtiölle, yhtiöllä on oikeus periä osakkeenomistajalta ne kustannukset, jotka ylittävät yhtiön muiden huoneistojen alkuperäisten ratkaisujen yhtiölle aiheuttamat keskimääräiset kulut. Näin perittävän kustannuksen suuruudesta päättää yhtiön hallitus. Sikäli kun aiheutuvaa kustannusta ei saada mitattua, hallitus arvioi suoritettavan korvauksen määrän perustuen mahdollisimman tarkkaan arvioon yhtiölle aiheutuvista lisäkustannuksista. 14.12.2021 yhtiökokouksessa päätettiin myöntää hallitukselle hakea 1,2 miljoonan euron pankkilaina/limiitti yhtiön kassavaratilanteen ylläpitämiseksi. Rahoitus on tarkoitettu siltarahoitukseksi, kunnes ARA-avustukset saadaan maksatukseen. (15.6. - 9.8.2022 kevätyhtiökokous päätti, että limiittitili voidaan urakan jälkeen muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi 300 000 suuruiseksi limiitiksi yhtiön käyttöön likviditeettivarojen ylläpitämiseksi).

Utrymmen och material

Byggnads- och ytmaterial
betoni
Taktyp
Tasakatto
Takmaterial
Bitumikermi
Beskrivning av vardagsrummet
Parkettilattia, seinät tapetoidut.
Beskrivning av köket
Lattiassa muovimatto, seinät tapetoitu / maalattu.
Spis
sähköliesi
Kylskåp och frys
jääkaappi/pakastin
Beskrivning av sovrummet
Parkettilattia, seinät tapetoidut.
Beskrivning av badrummet
Seinät ja lattia laatoitettu. Suihku, wc-istuin, pesukoneliitäntä, peili, peilikaappi, sähköinen pyyhekuivain.
Beskrivning av förvaringsutrymmena
12.4.2023 yhtiökokous päätti yksimielisesti poistaa käytöstä talojen 2 ja 3 kylmäkellarit. Talon 2, B-rapussa sijaitseva, sekä talo 5, G-rapussa sijaitseva kylmäkellari jää käyttöön. Jäljelle jääviä kylmäkomeroita vuokrataan 1.8.2023 alkaen varanneille asukkaille 5 € /kk. Lisäksi todettiin, että hallitus jatkaa käytöstä poistuvien kylmäkellaritilojen käyttötarkoituksen selvittämistä ja asiassa kuullaan asukkaiden ja osakkaiden toiveita, yhtenä hyvänä vaihtoehtona todettiin olevan esim. pyöräsuojaksi muuttaminen.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Ikkunoissa sälekaihtimet.

Tomt och planläggning

Tomtens storlek
19339 m²
Ägande av tomten
oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Planläggningsuppgifter om bolagets tomt
Lisätietoa kaavoituksesta ja mahdollisista kaavoitushankkeista on saatavilla Turun kaupungilta p. (02) 330 000.

Husbolag

Husbolagets namn
Asunto Oy Linnanrinne
Disponentens kontaktuppgifter
Varsinais-Suomen Isännöintitalo Oy/ Antti-Ville Heikkilä / antti-ville.heikkila@isannointitalo.fi p. 020 722 9965
Underhåll
huoltoyhtiö
Ytterligare information om underhållet
Kiinteistöhuolto Juhala / info@kh-juhala.fi
Till husbolaget hör
sauna, talopesula, jäähdytetty kellari, kellarikomero, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, kaapeli-tv
Uppgifter om husbolagets parkeringsplatser
Yhtiöllä on autopaikkoja yhteensä noin 200 kpl. Autokatospaikat ovat erillisinä osakkeina.
Utförda renoveringar
2020-2022: Julkisivujen, ikkunoiden ja ovien uusiminen sekä parvekkeiden kunnostaminen ja uusiminen. Sisäänkäyntien korjaaminen esteettömäksi ja sisäänkäyntikatosten pidentäminen. Vesikaton uusiminen ja ullakkoparvekkeiden kattaminen. IV-koneiden uusiminen ja varustaminen LTO-järjestelmällä, salaojituksen uusintaa, A-B talon piipun purku. 2019: Kaavakehityshanke ja yksi kylmäkellari valmistui. 2018: Aloitettiin kylmäkellarien uusimisia. 2016: Kunnostettiin ulkoalueita sekä ulkoaluerakenteita, uusittiin hissihälytysten siirrot ja lisättiin turvavalvontaa, valaistuksia parannettiin. 2015: Uusittiin rakennusten sisäänkäyntipalo-ovet, jatkettiin piha-alueiden kunnostusta, uudistettiin valvonta- ja turvajärjestelmiä, korjattiin betonirakenteita. 2013-2014: Jatkettiin kylmiöiden uusimista. 2012: Tontin hoitosuunnitelmaa jatkettiin puustoa hoitamalla ja rakenteilla. Laadittiin pelastuslain mukainen pelastussuunnitelma. 2011: Valaistuksien kokonaisuudistus sekä poistoilmajärjestelmän päivityshuolto. 2008-2010: Linjastosaneeraus täydellisenä peruskorjauksena uusien sisältäen kaikki tonttijohdot, viemärit, käyttövesijohdot, sähkökaapeloinnit, antenni- ja tietoliikennekaapeloinnit, uusien normien mukaisesti uusitut märkätilat kalusteineen, porrastilojen pinnat ja valaistus uusittiin, saunaosastot uusittiin, yleisiä tiloja korjattiin, poistoilmajärjestelmä nuohottiin ja kunnostettiin, kattoparvekkeet vesieristettiin uudelleen, autonpesutalli kunnostettiin, yhtiön yleisvalaistus uusittiin sekä tehtiin merkittävä määrä pieniä kunnostuksia yhtiössä. 2006: Hissien uusiminen täydellisesti ja pihatasohissin rakentaminen. 2005: Lukitusuudistus ja koodilukot käyttöön.
Kommande renoveringar
Kunnossapitotarveselvitys vuodelta 2023: Tornitalojen pihakannen ja piharakenteiden kunnostus ja pihaportaiden saneeraus. Tornitalojen porrashuoneet ja saunat. Tornitalojen pääsähkökeskuksien uusinta ja sähköautojen latausinfra. 7.12.2022 yhtiökokouksessa päätettiin tornitalojen patteriverkoston tasapainotus & säätötyöstä, jonka yhteydessä myös huoneistokohtaisia patteriventtiilejä ja termostaatteja uusitaan. Kustannusarvio 290 000 € kokonaisurakasta. 15.6.-9.8.2022 kevätyhtiökokouksessa päätettiin valtuuttaa hallitus muuttamaan päiväkotitilojen käyttötarkoitus ja myymään osakehuoneisto. Sekä tekemään tarvittavat yhtiöjärjestysmuutokset siihen liittyen. Päätettiin myöntää hallitukselle valtuudet edistää uudelleen kaavakehityshankkeen etenemistä Turun kaupungin päätöksenteossa, sekä päätettiin valtuuttaa hallitus lohkomaan ja myymään osa As Oy Linnanrinteen tontista tähän tarkoitukseen sekä solmimaan hankesopimuksen tarjouskilpailutuksen perusteella valikoituneen ja As Oy Linnanrinteen kokonaisedun kannalta parhaan tarjouksen tehneen rakennusliikkeen kanssa harkintansa mukaan.
Beslut om renoveringar
Ei päätettyjä remontteja
Övrigt om husbolaget
Ilmanvaihtona koneellinen poisto.

Lån för våra objekt smidigt via Sparbanken

Ansök om bostadslån hos Sparbanken utan nätbankskoder genom att fylla i e-ansökan om bostadslån.

Be om låneoffert

Den information som låneräknaren ger är riktgivande. Observera att uppgifterna om ditt slutliga lån kan avvika något från räknarens uppgifter.

Är du intresserad av detta objekt?

Fråga om mer information om detta objekt, bok en visningstid eller be mig om ett värderingsbesök i ditt eget hem.

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Andra objekt