Till innehållet

Kuminakuja 2

Helsinki, Laajasalo, Yliskylä

kerrostalo 1973 , 4h+k+kph+wc+vh+lasitettu parveke (yhtiöjärjestyksen mukaan 4 h+k)

Byggd
1973
Ytarea
82.5 m²
Skuldfritt pris
279 000 €

Beskrivning av objektet

Tunnelmallinen, juuri remontoitu läpitalon neliö huippusijainnilla Laajasalon Yliskylässä! Tämä ylimmän kerroksen koti on omiaan pariskunnalle tai perheelle, joka arvostaa asumisessa erinomaisesti hoidettua taloyhtiötä, toimivaa pohjaratkaisua, oman tontin tuomaa vakautta, sekä remonttivapaata nykyaikaista kotia. Neliöitään isomman oloinen asunto on juuri remontoitu. Tyylikäs vaaleasävyinen keittiö vastaa tämän päivän tarpeisiin integroiduilla kodinkoneilla sekä runsailla säilytys- ja tasotiloillaan. Avara ja valoisa olohuone on kodin sydän mihin mahtuu seurustelemaan niin ystävät ja perhe ja tilaa jatkaa lasitettu parveke, josta on upeat näkymät. Asunnosta löytyy kolme mukavan kokoista makuuhuonetta ja kahdessa on isot kaapistot vaatesäilytykselle sekä yhdessä huoneessa on ikkunallinen vaatehuone. Toimivuutta arkeen tuo linjasaneerauksessa juuri uusittu erillis-wc sekä kylpyhuone. Asuntoon on asennettu ilmalämpöpumppu, joka helpottaa kummasti kovilla helteillä. Kuminakuja 2 on yksi Yliskylän parhaiten kunnostettuja taloyhtiöitä ja juuri mittavan LVIS- saneerauksen läpikäyneessä taloyhtiössä on takanapäin lisäksi julkisivu-, katto-, parveke-, kuin ikkunaremonttikin, joten asuminen on huoletonta vuosikymmenet eteenpäin! Yhteisistä tiloista löytyy niin saunat, kerhohuone kuin hyvät varastotilatkin, jonka lisäksi taloyhtiön viehättävä sisäpiha on kutsuva ja suojaisa. LVIS- saneerauksen jyvitys osuus n. 92 000 euroa tälle huoneistolle tullaan tekemään loppukevään 2024 aikana. Kuminakuja 2 sijaitsee huikean hyvällä paikalla Laajasalon palveluiden, uimarantojen ja kulkuyhteyksien kannalta. Moderni kauppakeskus Saari kauppoineen ja palveluineen sijaitsee noin 600 m päässä ja bussipysäkin löydät talon vierestä noin 100m etäisyydeltä. Bussilla olet Herttoniemen metroasemalla vain viidessä minuutissa ja vuodesta 2027 alkaen pikaraitiovaunu vie sinut kantakaupunkiin 20 minuutissa! Upeat ulkoilualueet ja saaristomaisema uimarantoineen ja harrastusmahdollisuuksineen alkavat lähes kotiovelta! Tervetuloa tutustumaan! Marko Meijanen puh 044 237 8058 / marko.meijanen@spkoti.fi ja Hanna Daw puh 0400 810 002 / hanna.daw@spkoti.fi

Grundläggande information

Destinationsnummer
21585082
Läge
Kuminakuja 2, 00840 Helsinki
Typ
kerrostalo
Ägandeform
oma
Lägenhetsbeskrivning
4h+k+kph+wc+vh+lasitettu parveke (yhtiöjärjestyksen mukaan 4 h+k)
Antal rum
4 Rum
Boendeytans areal
82.5 m²
Total areal
82.5 m²
Ytterligare information om ytan
Ostaja on tietoinen, että ennen 1.1.1992 rekisteröityjen asunto-osakeyhtiöiden yhtiöjärjestyksessä ilmoitettu pinta-ala ei perustu nykystandardien mukaiseen mittaukseen ja saattaa olennaisestikin poiketa nykystandardien mukaisesta asuinpinta-ala tiedosta. Tämän vuoksi tämän ikäisessä kohteessa mainittu pinta-ala saattaa poiketa nykyisten standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Nykystandardilla tarkoitetaan SFS 5139 standardin tarkoittamaa asuinpinta-alaa.
Antal våningar
3
Antal boendevåningar
3
År av konstruktion
1973
Färdigställandeår
1973
Blir ledigt
sopimuksen mukaan

Priser och kostnader

Hintatiedot

Säljande pris
279 000,00 €
Skuldfritt pris
279 000,00 €
Pris per kvadratmeter
3 381,82 €/m²

Vastikkeet

Skötselvederlag
412,50 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
412,50 €/kk

Muut maksut

Vattenavgift
15,00 € / hlö / kk
Typ av vattenavgift
henkilöluvun mukaan
Mer information om avgifter
Hoitovastike sisältää taloyhtiö laajakaistan Elisa 100M sekä lämmityksen (kaukolämpö). Vesimaksu on tällä hetkellä 15€/per henkilö/kk, mutta putkiremontin valmistuttua tullaan siirtymään kulutusperusteiseen vesilaskutukseen, jossa jokainen maksaa vedestä ennakkomaksun 15€/kk/hlö ja tasaus tehdään oman vesimittarin perusteella. Saunamaksu 8,50 e/kk, autopaikka kylmä 5,00 e/kk paikka, autopaikka tolppa 8,00 e/kk paikka. Taloyhtiössä on valmistunut tammikuussa 2024 laaja linjasaneeraushanke. Taloyhtiö on valtuuttanut hallituksen nostamaan linjasaneerausurakkaa vasten lainaa 4 600 000 euroa ja laina tullaan jyvittämään kevään 2024 aikana. Huoneistoa F 48 koskeva alustavan laskelman mukainen velkaosuus tulee olemaan noin 92 122 € (4 600 000 / 4119,5 hankesuunnitelman mukaiset maksavat neliöt = noin 1116,64€/m2). Lopulliset huoneistokohtaiset hankeosuuksien ja yhtiövastikkeiden laskelmat tehdään vasta korjaushankkeen päätyttyä, kun todelliset kustannukset ovat selvillä. Rahoitusvastikkeen kerääminen tai kertasuoritus laina-osuuden pois maksamiseksi tapahtuu vasta kun korjaustyö on päättynyt ja taloudellinen loppuselvitys pidetty. Ostaja ottaa huoneistoa koskevan lainaosuuden vastatakseen.

Ytterligare information om bostaden

Typ av balkong
lasitettu
Balkongens väderstreck
etelä
Mer information
laajakaista
I bostaden ingår
parveke, kaapeli-tv, kosteusmittaus tehty
Energiklass
E2013
Ytterligare energiklassinformation
29.10.2015-29.10.2025
Allmänt skick
hyvä
Värmesystem
kaukolämpö, muu
Ytterligare information om uppvärmningssystemet
Ilmanvaihto: painovoimainen
Utsikt
Läpitalon asunnosta viehättävät näkymät taloyhtiön sisäpihalle sekä etupihalle. Tilava lasitettu parveke etelä-lounas suuntaan. Parvekkeelle on asennettu laudoitus ja kaihtimet.
Utförda renoveringar
Keittiöremontti ja kalusteiden uusiminen 2023. Keittiön sähköt uusittu ja vinyylilattia asennettu 2023. Putkiremontin yhteydessä keittiön viemäri uusitaan ja asennetaan uusi vesikaluste. Samalla kytketään astianpesukone käyttöön 2023. Keittiön ja olohuoneen oviaukon suurentaminen 2023. Eteisen sähkökoteloon asennetaan epäsuora valaistus led nauhaa käyttäen. Remontin yhteydessä asennetaan yksi TV-piste lisää 2023. Ilmalämpöpumppu on asennettu 2021. Makuuhuoneen viereisen varaston pohjaratkaisun muutos vaatehuoneeksi. Muovimaton poisto, lattioiden tasoitus ja vinyylilankun asennus 2020.

Utrymmen och material

Byggnads- och ytmaterial
betoni
Väggmaterial
Maali ja kaakeli.
Golvmaterial
Vinyylilankku, kaakeli.
Taktyp
Tasakatto
Takmaterial
Bitumikermi
Takmaterial
Maali.
Beskrivning av vardagsrummet
Tilava ja avara olohuone, josta kulku lasitetulle parvekkeelle.
Beskrivning av köket
Uusi tyylikäs vaaleasävyinen keittiö, joka on asennettu vuonna 2023.
Köksutrustning
mikroaaltouuni, astianpesukone, liesituuletin / suodatin
Spis
induktio
Kylskåp och frys
jääkaappi/pakastin
Beskrivning av sovrummet
Makuuhuoneet ovat hyvän kokoiset ja säilytystilaa on hyvin. Yhdessä makuuhuoneessa on ikkunallinen vaatehuone.
Beskrivning av badrummet
Tilava kylpyhuone, joka on uusittu linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2023. Varusteina wc-istuin, bidee-suihku, allas/allaskaappi, peilikaappi, suihku, suihkuseinät, pesukoneliitäntä ja lattialämmitys.
Beskrivning av toaletten
Toimiva ja käytännöllinen wc, joka on uusittu linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2023. Varusteina wc-istuin, bidee-suihku, allas/allaskaappi ja peilikaappi.
Beskrivning av förvaringsutrymmena
Taloyhtiössä häkkivarasto sekä ns. hillokellari/kylmäkellarikomero.

Tomt och planläggning

Tomtens storlek
7454,5 m²
Ägande av tomten
oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Planläggningsuppgifter om bolagets tomt
Laajasalossa on valmisteilla useita kaavoitusmuutoksia/alueen kehittämissuunnitelmia (Laajasalon renesanssi) ja täydennysrakentamista mm. kaupunkibulevardi, Kruunuvuorenrannan alue, täydennysrakentamista, Koirasaarentien ja Ilomäentien alueet, Yliskylänlahti, Kruunusillat Tutustu alueen kaavoitukseen; Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.fi/ Lisätietoja antaa: Tyko Saarikko, arkkitehti, p. (09) 310 37441 Tiimipäällikkö Anu Kuutti, puhelin (09) 310 37154.

Husbolag

Husbolagets namn
Asunto Oy Kuminakuja 2
Disponentens kontaktuppgifter
Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy, Ljungberg Pekka Puhelin: 0108213500, pekka.ljungberg@vuokki.fi
Underhåll
huoltoyhtiö
Ytterligare information om underhållet
Alltime Kiinteistöpalvelut Puhelin: 09 342 1006 Sähköposti: helsinki@alltime.fi
Husbolagets bilplatser
Parkkipaikkoja: 12 / Autopistokepaikkoja: 22
Husbolagets garage
20
Uppgifter om husbolagets parkeringsplatser
Toteutettuja autopaikkoja yhtiössä on 54 kpl. Yhtiön hallinnassa olevia autopaikkoja on 34 kpl. Autotallit 20 kpl omilla osakkeilla. Autopaikkojen jakamisesta yhtiössä on sovittu seuraavasti: Autopaikat jaetaan jonotuksen mukaan, 8.5.2024 saadun tiedon mukaan autopaikkoja on yhtiössä vapaana.
Utförda renoveringar
2022-2023: Linjasaneerausurakka. LVIS saneerauksen sisältö: Vesijohdot ja viemärit uusitaan. Kellarin runkojohdot uusitaan. Kaikki kylpyhuoneet (seinärappaukset, vedeneristeet, laatoitukset, kalusteet) uusitaan kauttaaltaan. Sähkö-, tele-, ja antennijärjestelmä uusitaan ja nykyaikaistetaan. Huoneistoissa uusitaan ryhmäkeskus, kylpyhuoneen sähköistys sekä keittiön sähköistystä parannetaan. Lisäksi uusitaan kaikkien muiden huoneiden sähköt. Keittiöiden viemärit ja vesikalusteiden kytkentäjohdot uusitaan. Hanat ja tiskikonehanat uusitaan, vesilukot uusitaan, kaikkien astianpesukoneiden alle asennetaan vuodonilmaisinkaukalo. Ilmanvaihtohormit nuohotaan ja vaihdetaan suodattimet. Kellarikäytävät, pyörävarastot ja kuivaushuoneet maalataan. Irtaimistovarastoissa sekä väestönsuojassa maalataan lattia sekä seinät, jotka eivät ole häkkikomeroissa. Saunatilat uusittu 2014, putkiremontin yhteydessä uusitaan lauteet. Kerhohuonetilaan tehdään pintaremontti ja asennetaan minikeittiö. Porrashuoneiden peruskorjaus ja kaiteet. Porrashuoneen seinät ja katot kunnostetaan maalaamalla arkkitehdin värisuunnitelman mukaisesti. Lattiapinnat uusitaan, jalkalistat ja ovilistat uusitaan, kattoon akustiikkalevytys, porrashuoneiden valaistus liiketunnistimilla toimiviksi led-valoiksi. Taloyhtiön yhteisten tilojen sähköasennukset uusitaan. Huoneistojen ulko-ovet sekä lukitus uusitaan. Asfalttien ja hiekkapintojen entisöinti remontin jälkeen. E-F portaiden edustalla epätasainen asfaltointi uusitaan pohjatöineen. E-F talojen betoniportaat puretaan, perustetaan ja valetaan uudestaan. Nurmikkoalueet ennallistetaan. Autopaikoitusalueella uusitaan lämmitystolppia ja asennetaan 11kW sähköauton latausvalmis ja lämmitystolpilla. 8 paikalle rakennetaan latauspiste, autohalleihin tehdään latausvalmius. Julkisivuvalaisimet ja valaisinpylväiden valaisimet uusitaan ja valaisinpylväitä lisätään. Tonttivesijohdot ja tonttikaapelit sekä liittymät uusitaan. Tonttiviemärit uusitaan. Talojen väliset putkistot uusitaan. Tutustu tarkkaan selvitykseen hankkeen yksityiskohdista hankesuunnitelmasta Eerika Consulting 31.5.2022. Urakka valmistuu koko taloyhtiön osalta tammikuun lopussa 2024. 2022: Linjasaneerauksen hankesuunnittelu. 2020: Pihan asfaltointi. Lisärakentamisen selvitystä (ylimääräinen yhtiökokous 20.6.2022 päätti, että lisärakentamishanketta ei jatketa). 2019: Autotallin ovien uusinta. 2018: Televisioantennien uusinta. 2017: Pihan osittainen uudelleenasfaltointi. 2014: Saunaosastot peruskorjattu, yhtiön ilmanvaihtokanavisto puhdistettu. 2012: Julkisivujen, parvekkeiden, ikkunoiden ja vesikatteen peruskorjaus. 2008: Pyykinkuivauslaitteet uusittu, jätehuolto Molok, suoritettu lämmönjakohuoneen laitteiden uusinta naapuriyhtiön kanssa. 2004: Porrashuoneiden ulko-ovien katokset.
Kommande renoveringar
Linjasaneeraushankkeen loppuun saattaminen (yhteiset tilat). Linjasaneeraushankkeen valmistuttua yhtiö keskittyy normaaleihin ylläpito- ja kunnostustehtäviin.
Beslut om renoveringar
Kyllä
Övrigt om husbolaget
Taloyhtiössä monipuoliset yhteiset tilat: kaksi saunaa, häkkivarastot, sekä kylmäkellarikomerot, ulkoiluvälinevarastot sekä kerhohuone minikeittiöllä sekä kuivaushuone. Viihtyisä sisäpiha-alue, jossa istuskelupaviljonki sekä leikkipaikka lapsille.

Tjänster och trafikförbindelser

Tjänster
Kuminakuja 2 sijaitsee erinomaisella paikalla, suositussa Yliskylässä. Yliskylä on osa Laajasaloa ja keskeisessä roolissa alueen keskustana. Yliskylässä on erinomaiset peruspalvelut, päiväkodit ja koulut, ruokakaupat ja ravintolat, kirjasto sekä oma terveyskeskus. Kauppakeskus Saari, jossa kattavat palvelut (S-market, K- supermarket, Alko, Apteekki, useita ravintoloita, kuntosali, kirjasto sekä erityisliikkeitä) sijaitsee n. 600 m päässä. Laajarannan talviuintipaikka n. 300m, Ilomäenpuiston kuntoportaat n. 250m, Laajasalon uimaranta n. 1km, Yliskylän koirapuisto n. 800m. Laajasalossa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet mm. oma golf kenttä, jalkapalloseura, tennis- ja padel kentät, talviuintimahdollisuus ja upea luonto luonnossa liikkujalle. Alueella toimii myös Laajasalon naisvoimistelijat, jotka järjestävät viikoittaista ryhmäliikuntaa ja tanssitunteja. Kesäisin saari mukautuu merelliseksi paratiisiksi, josta on mahdollisuus harrastaa, niin sup- lautaillen kuin veneillen lähiympäristöön. Oman mausteensa elämiseen tuo useat rantasaunat mm. Laajaranta, Villa Furuvik, Villa Wuorio ja Karjalaisten kesäkoti, joissa on mahdollisuus rentoutua arjen lomassa. Luonto on alueella erityisen lähellä ja 25 km rantaviivan lisäksi alueelta löytyy luonnonsuojelualueita, hyvin hoidettuja puistoalueita ja niin kävely- kuin hiihtoreititkin. Aluetta kehitetään ja kaavoituksen myötä Yliskylään rakentuu kaupunkibulevardi, josta kulkee autojen ja jalankulun lisäksi pikaraitiovaunu kantakaupunkiin (2027) sekä fillaribaanat.
Transporter
Hyvät kulkuyhteydet niin julkisilla kuin omalla autolla. Bussilla Herttoniemen metroasemalle reilun viiden minuutin etäisyys, josta pääsee liikkumaan niin itään kuin länteen. Bussipysäkki (89, 85K, 802, 87N) heti taloyhtiön vieressä, etäisyys n. 100m. Jatkossa Kruunusiltojen valmistuttua arviolta 2027, Kauppakeskus Saaren edestä pääsee pikaraitiovaunulla Hakaniemeen n. 20 minuutissa. HSL lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin (20min) kulkee noin tunnin välein vuoden ympäri. Kesäisin kaupunkipyöräpysäkki noin 200 m päässä.
Skolor
Laajasalon ala-aste n. 700m, ylä-aste n. 600m. Ruotsinkielinen ala-aste Degerö folkskola n. 900m.
Daghem
Useita hyvämaineisia päiväkoteja alueella. Mm. Daghemmet Pilten (300m), Pk Ilomäki (450m), Pk Yliskylä (1km), Pk Tuorinniemi (1km), englanninkielisiä päiväkoteja Herttoniemenrannan puolella n. 1,5km mm. Pk Bumblebees ja Duckies.

Lån för våra objekt smidigt via Sparbanken

Ansök om bostadslån hos Sparbanken utan nätbankskoder genom att fylla i e-ansökan om bostadslån.

Be om låneoffert

Den information som låneräknaren ger är riktgivande. Observera att uppgifterna om ditt slutliga lån kan avvika något från räknarens uppgifter.

Är du intresserad av detta objekt?

Fråga om mer information om detta objekt, bok en visningstid eller be mig om ett värderingsbesök i ditt eget hem.

*” anger obligatoriska fält

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Andra objekt