Till innehållet
Nyheter

Sb-Hem-företaget, med Sebastian Karjalainen som företagare, har belönats vid 2024 års Franny Awards -gala


Fredagen den 22 mars 2023 belönade Finlands Franchisingförbund Raseborgs Bostadsapotek Ab, som valts till Årets Sb-Hem-företag 2023, på Franny Awards 2024-galan i Helsingfors. Sebastian Karjalainen, företagets VD och entreprenör, leder Sb-Hems i Raseborg, Karis, Ingå och Hangö, där totalt 6 fastighetsproffs arbetar.

Från vänster: Marina Karjanlahti, Sebastian Karjalainen, Jeanette Mäkinen-Malmberg,
Mikael Lindholm, Maria Werner, Jesper Westerholm

Trots förra årets utmanande bostadsmarknad lyckades Karjalainens företag behålla sin omsättnings- och vinstnivå från 2022 och öka marknadsandelen genom aktivt hårt arbete och toppprofessionalism. Dessutom samarbetar Raseborgs Bostadsapotek mycket nära och kommersiellt lönsamt med den lokala Sparbanken. 

Det är inte så konstigt att Karjalainens företag också belönades som bästa företag i Sb-Hem-kedja förra året. Karjalainen har länge varit med och utvecklat kedjan, och i januari firade företaget 10 år i Sb-Hem-kedjan. Karjalainen har varit mäklare i 20 år. 

Vad jag vet slutade runt 500 mäklare inom Ring 3 förra året. Vi har kunnat behålla våra medarbetare i arbete och har även anställt nya medarbetare trots marknadsläget. Vi letar också alltid efter nya medarbetare”, säger Karjalainen. 

Vilka är nycklarna till framgång för ditt företag, Sebastian? 

– Systematik är kärnan i det hela. Om du har dina försäljningsstrategier och allt annat under kontroll, och din personal vet vad de ska göra, så är det så du får resultat. Våra medarbetare är tacksamma när de vet hur vi jobbar”, säger Karjalainen. 

Karjalainen vill också betona vikten av kundupplevelsen. Företagets kundnöjdhet är i toppklass, med ett skolbetyg på 9,8/10. 

– Vi satsar på kundmöten. Vi är ärliga och samarbetsvilliga, och vi gör vårt bästa hela tiden. Vårt system är sådant att när någon tar ett objekt så säljer alla”, tillägger Karjalainen. 

Enligt Karjalainen har teamet ett morgonmöte varje tisdag där man går igenom allt från kundvägledning till resultat och kontakter. I palaver tar man alltid hänsyn till framgångar och belönas för dem.  

Hur är det att arbeta i Sb-Hem-kedjan? 

– Jag njuter av att arbeta på Sb-Hem. Centralenheten, inkluderat Jukka Rantanen, vd för Sb-Hem och Jussi Hurme, fältdirektör för Sb-Hem förstår verkligen företagarnas behov och samarbetet fungerar mycket bra. Det är ett nöje och en ära att vara en del av det här teamet”, säger Karjalainen. 

Karjalainen lyfter också fram Sb-Hems interna utbildningsprogram. Sb-Hem Akademi är mycket populär, säger han. Medarbetarna gillar när de kan studera vid sidan av arbetet självständigt och enligt sina egna scheman. 

– Alla användbara saker tas upp i utbildningsprogrammet, och det gynnar även de äldre arbetstagarna. Akademin erbjuder också ett bekvämt sätt att förbereda sig för AFM-examen. 

Priset var en stor överraskning, som vi tackar många för 

– Att få detta pris var en verklig överraskning och det värmer mitt hjärta enormt. Men det här priset är inte bara för mig, jag vill också hylla min underbara och professionella personal. Utan dem skulle jag inte vara här”, säger Karjalainen. 

Karjalainen vill inte bara tacka sitt team utan även den Sb-Hem Centralenhet. Ett stort tack går också till deras samarbetsbank, Ekenäs Sparbank(Öppnas i nytt fönster, Du dirigeras till en annan tjänst). Karjalainen säger att de har ett väldigt bra samarbete med banken och att banken är en stor hjälp i kundernas vardag. 

– Sedan vill jag naturligtvis också tacka min familj och mina barn för att de står ut med att pappa jobbar dygnet runt. De minns att pappa finns där när jag går in genom dörren”, sammanfattar Karjalainen. 

Muita uutisia