Till innehållet

Gör trygga bostadsaffärer i Spanien med hjälp av en expert

Har du planer på att skaffa ett andra hem eller göra bostadsaffärer i Spanien? Sb-Hem-kedjans företag har redan länge haft kontor i Costa del Sol(Du dirigeras till en annan tjänst) och Costa Blanca(Du dirigeras till en annan tjänst). Våra finländska fastighetsmäklare har gedigen lokalkännedom och över tio års erfarenhet av bostadsmarknaden i Spanien, det spanska sättet att göra affärer och lagstiftningen om bostadsaffärer.  

När du går i tankarna att skaffa en bostad i Spanien, minimera riskerna och gör affären tillsammans med Sb-Hem-kedjans proffs. 

Vilken typ av bostad söker du? Vi hjälper dig att hitta den rätta.

Sb-Hem-kedjans fastighetsmäklare i Spanien finns i Costa del Sol och Costa Blanca samt över hela Spanien. Oavsett om du söker en ny eller begagnad lägenhet med balkong vid stranden, en citybostad, en egen villa med pool eller ett nybygge i närheten av en golfbana, hjälper vi dig att hitta rätt.  

Vi kan vanligen nås även på kvällar och veckoslut. Vi betjänar dig även på finska.

Lämna en kontaktförfrågan så återkommer vi
Costa del Sol(Öppnas i nytt fönster)
Costa Blanca(Öppnas i nytt fönster) 

Det spanska sättet att göra affärer är annorlunda än här i Finland

Du kanske inte känner till att det spanska sättet att göra affärer och lagstiftningen om bostadsköp till viss del skiljer sig väldigt mycket från finländsk praxis. Också enbart därför ska du gärna ta hjälp av en kunnig och pålitlig fastighetsmäklare på Sb-Hem-kedjan. Mäklaren ser till att alla viktiga detaljer beaktas vid köpet. 

I Spanien är alla bostadsaffärer fastighetsaffärer, vilket inte är fallet i Finland. Både köparen och säljaren anlitar en egen mäklare. Och alla affärer granskas och fastställs alltid av en notarie. 

Barnen kan gå i finsk skola på Solkusten 

Costa del Sol, dvs. spanska Solkusten, är populärt inte enbart bland seniorer som lämnat arbetslivet, utan allt fler unga vuxna och barnfamiljer söker sig dit för att klimatet är varmare, vintermånaderna ljusare och boendekostnaderna lägre. Tack vare allt bättre möjligheter att jobba på distans har många finländare flyttat till Spanien och solen. Många unga har också flyttat till solen på grund av jobb.  

I Costa del Sol och Costa Blanca finns det flera högklassiga och populära internationella daghem och skolor med undervisning på flera olika språk. Om du vill veta mer om skolutbudet i områdena, kontakta oss!  

Det finns även undervisning på finska på grundskol- och gymnasienivå. I Costa del Sol finns en finsk skola som lyder under Undervisnings- och kulturministeriet och som följer de finska läroplanerna för den grundläggande utbildningen och gymnasieutbildningen från förskoleåldern uppåt. Även i Costa Blanca erbjuds undervisning på finska i skandinaviska skolan som ligger i Orihuela Costa, ett område med enastående stränder. 

Intresserad av att bli företagare i Spanien? – Det är ingen dum idé!

I kustregionerna i Spanien finns det hundratals finländska företag som har affärsverksamhet enbart i Spanien eller som har flyttat en del av sina verksamheter dit. Antalet finländska företagare i området ökar också hela tiden – delvis på grund av att det finns en stor efterfrågan på finskspråkiga tjänster genom att antalet finländare i området ständigt ökar.