Till innehållet
Tips

Gemenskaplighet och banksamarbete är hörnstenarna i vår högkvalitativa och pålitliga service


Sb-Hems runt om i Finland har ett nära och viktigt samarbete med lokala Sparbanker. Våra mäklare från Norra, Mellersta och Södra Finland berättar hur gemenskaplighet syns i deras vardag och hur viktigt banksamarbetet är för dem och deras kunder. När vi intervjuade våra lokala förmedlare i Vasa och Närpes, Seinäjoki och Västra Nyland framhölls särskilt kännedom, pålitlighet och god laganda i alla svar.

Norra Finland: ”Många kunder har också bytt bank till Sparbanken på eget initiativ i samband med bostadsbyte, när vi tack vare vårt samarbete har fått ett så bra konkurrenskraftigt låneerbjudande till kunden.” 

Hilkka Stenman, verkställande direktör och fastighetsmäklare för Sb-Hem Vasa och Närpes, säger att Sparbanken(Du dirigeras till en annan tjänst) har satt den personliga servicen på en piedestal. Det är viktigt att man kan få människonära service snabbt. Många kunder vet att de bara kan ringa till banken, så det är lätt att kontakta en bankspecialist. Ett nära samarbete med en sådan aktör har en positiv inverkan på hela Sb-Hems brand. 

Stenman tror att kunderna har en pålitlig och professionell bild av Sb-Hem. Pålitligheten syns till exempel i att de får många dödsboets bostäder till försäljning. Professionaliteten lyfts fram genom att kedjan satsar på utbildning av personalen. 

– Sb-Hem fick i februari en ny online lärmiljö, Sb-Hem Akademi, som innehåller olika utbildningsvägar som stödjer mäklare i deras arbete. Sb-Hem har också en utmärkt juridisk avdelning som håller oss uppdaterade, beskriver Stenman. 

Hilkka Stenman

För närvarande finns det två anställda på kontoret i Sb-Hem Vasa och två i Närpes. Stenman berättar att de anställda i Vasa har besökt nästan alla bostadsrättsföreningar i området. Enligt Stenman är de välkända i området eftersom de har varit i branschen så länge. 

– Vi har ett erfaret och kvalificerat team, som alla har en lagstadgad fastighetsmäklarexamen (AFM) och två av dem har också en högre fastighetsmäklarexamen (YKV). 

Enligt Stenman är arbetet som fastighetsmäklare ett mycket gemensamt yrke. Gemenskapsanda syns till exempel i samarbetsrelationen med banken och kollegorna. 

Även om vi fastighetsmäklare i Vasa och Närpes ganska ofta har Teams-möten, är det ibland trevligt att träffas ansikte mot ansikte och gå äta tillsammans! När vi har svårare beräkningar eller när vi går till ett nytt objekt frågar vi också ganska ofta efter en kollegas syn på olika saker. 

Mellersta Finland: ”Även om arbetet som mäklare är entreprenöriellt, finns det bakom en framgångsrik individ ett framgångsrikt team.” 

Enligt Jussi Uitto, andra företagare och fastighetsmäklare på Sb-Hem Seinäjoki, har teamet i Seinäjoki och deras partnerbank Aito Sparbank(Du dirigeras till en annan tjänst) en god laganda och ett gott förtroende. Uitto sammanfattar att de vill vara den bästa platsen för att arbeta som mäklare i Seinäjoki området. 

Teamet träffas nästan dagligen för lunch och kaffepauser. Ibland har de också gemensamma evenemang och resor tillsammans med sparbankens anställda. Uitto lyfter också fram betydelsen av samarbetet med banken när det gäller arbetsgivarbilden. Enligt Uitto påverkas den inte bara av banken och varumärket, utan också av en bra arbetsgemenskap. 

– Samarbetet ger oss trovärdighet och för våra kunder möjliggör det den bästa servicen på orten. Den goda känslan hos våra medarbetare strålar utåt och dess effekter syns till exempel i att vi aldrig har sökt anställda – folk har alltid sökt sig till oss. 

Uitto tror att människor i Seinäjoki området ser Sb-Hem som en pålitlig, ansvarsfull och professionell aktör. Därför beslutade de tillsammans med den andra företagaren, Mikko Jantunen, att deras byrå skulle ansluta sig till Sb-Hem-kedjan. 

Varje år har också antalet rekommendationer ökat. 

– Vår kundfeedback är bland de bästa i kedjan. Ett stort tack går till kunderna, mäklarna och partnerbanken. Etuovi genomförde en undersökning i vår område 2022, enligt vilken Sb-Hem ligger i topp 3 när människor tänker på att byta bostad, berättar Uitto. 

Jussi Uitto

Han säger att det är ett privilegium att höra till Sb-Hem-kedjan, eftersom det också ger dig de bästa möjligheterna att utveckla din karriär. Kedjan erbjuder också utbildningsmöjligheter för alla anställda. 

– Den nya Sb-Hem Akademi möjliggör en utbildningsväg för dem som kommer in i branschen, med början från grunderna – och vi mer erfarna får en bra uppdateringsutbildning.  Utbildningar erbjuds i många olika former, allt från juridik till kundservice och marknadsföring. 

– Det finns en ledig plats för en nybörjare i ett bra och effektivt team, säger Uitto. 

Södra Finland: ”Jobbet som mäklare är inte bara att öppna dörren till en visning och träffa kunden.” 

Janne Vermasheinä, verkställande direktör för Sb-Hem Valoa, som verkar i områdena Lojo, Nummela, Kyrkslätt, Veikkola och Högfors i Västra Nyland, säger att mäklaren har så mycket kontakt med människor att ett nära samarbete mellan kunden och mäklaren ofta leder till förtroendefull kundrelation och ibland även vänskap som varar i åratal. 

Vermasheinä tillägger att medarbetare spelar en stor roll i mäklarens arbete. Att dela information skapar gemenskap bland kollegor. 

Gemenskapen syns inte bara i arbetsgemenskapen utan också i det faktum att mäklaren har mycket kontakt med kunderna. Enligt Vermasheinä är den synliga delen av kundservicen ändå en ganska liten del av mäklarens arbete. 

Enligt Vermasheinä är samarbetet med Västra Nylands Sparbank(Du dirigeras till en annan tjänst) mycket viktigt för dem. 

– Vi tillhör samma grupp som banktjänstemännen. Vi utnyttjar varandras kunnande och förmågor för att leverera tjänster. Vi arbetar under samma tak, vilket gör att vår dialog blir mer intensiv. Det är lätt för oss att rekommendera nära kollegor från banken. 

Enligt Vermasheinä känner människor i Västra Nyland Sb-Hem som en trovärdig, stabil och stor aktör, och samarbetet med banken ökar också kännedomen. 

Janne Vermasheinä

– När en kund tänker på att sälja sin bostad kan de till exempel ha 3–4 alternativ som de vill ha ett serviceförslag på. Sb-Hem är ganska ofta ett av dem, säger Vermasheinä. 

Vermasheinä beskriver sitt team som extremt kunnigt, mycket motiverat och arbetsamt. Men euro är inte det enda måttet, det är också hur jobbet görs som räknas.  

– Jag vet att vi gör ett förstklassigt jobb med kvalitativa mätare. Framgången för ett team kommer från det som händer i vardagen. Det är viktigt att vi har ett trevligt sätt att jobba tillsammans och att vi hjälper varandra när det behövs. 

Sb-Hems mäklare betjänar kunder på nästan 80 kontor runt om i Finland. Våra professionella mäklare känner till sitt område och den lokala, aktuella bostadsmarknaden. Dessutom erbjuder vårt nära samarbete med Sparbanken våra kunder omfattande, individuell och högklassig service – ofta under samma tak. Vi på Sb-Hem hanterar dina bostadsbehov på ett tillförlitligt sätt, med gedigen professionalism och naturligtvis i enlighet med lagstiftningen och principerna för god förmedlingssed.   

Muita uutisia